Djevojka zapalila zastavu Republike Hrvatke

Nove obavijesti Vijesti

Kolika je potrebna hrabrost trima djevojkama da zapale zastavu Republike Hrvatske?

Naime, u petak je jedna 21.-jodnogišnjakinja u pratnji dvije maloljetnice u Mjesnom domu “Zrinski Frankopan“ u Slavonskom Brodu zapalila zastavu Republike Hrvatke . Što je djevojku na to potaknulo, zasad je nepoznato.

Policija je kriminalističkom istragom kaznenog djela ‘Povreda ugleda Republike Hrvatske’ utvrdila da je navedeno kazneno djelo počinila 21-godišnjakinja, s kojom su bile prisutne dvije maloljetne osobe, navedeno je iz PU brodsko-posavske.

Protiv 21-godišnjakinje policija podnosi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu, dok protiv dvoje maloljetnika policija dostavlja izvješće Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Slavonskom Brodu, – dodaje se u priopćenju.

U Zakonu o grbu, zastavi i himni Republike Hrvatske te o zastavi i lenti predsjednika Republike Hrvatske, propisano je da se zastavom Republike Hrvatske predstavlja Republika Hrvatska i izražava joj se pripadnost, a zastava se rabi u skladu s odredbama tog Zakona na način kojim se ističe ugled i dostojanstvo Republike Hrvatske.

Pitanje je, da li je mlada djevojka upoznata u kojoj državi živi, i koliko žrtava, branitelja i civila , bilo, da bi Hrvatska bili slobodna ? Uz to, očito je problem i u edukacijama, kako roditeljske a tako i one u školama, da je u agresiji na Republiku Hrvatsku poginulo 402 djece, dok je na području Općine Slavonski Brod samo u jednoj godini (1992). čak 27-ero djece ubijeno na pragu svoga doma, a 65 ih je ranjeno za što do danas nitko nije odgovarao za te zločine .

Da li je vrijeme da se isticanje državne zastave Republike Hrvatske uvede i uredi Zaonom pod obvezno ?

Odgovori