Darko Miličević, bivši srpski igrač NBA: “Da zovem Hrvata bratom, lagao bih”

Nove obavijesti Sport Vijesti

Bivši srpski košarkaš Darko Miličić gostovao je kod Igora Miklje u emisiji Sportlight Srbije, gdje su razgovarali o raznim temama, kako ovih aktualnih, tako i o povijesnim. a pritom razgovarao o mnogim aktualnim temama.

Voditelj emisije upitao je Darka čime se sada bavi, na što mu je Darko odgovorio da se sada trenutno bavi poljoprivredom. Kada dozvoli vrijeme, pomaže djeci, uglavnom savjetovanju u vezi košarke. “Mislim da znam dovoljno o košarki da bi mogao prenesti znanje na djecu”. Darko je spomenuo i njegov odlazak iz košarke; Moj odlazak iz košarke bio je neopravdan, malo sam bio ljut na sve, svi protiv mene ja sam protiv svih. Tek kasnije shvatio sam da je ustvari problem bio u meni. Košarka je moja ljubav”.

Tokom emisije razgovaralo se i komentiralo o raznim sportskim uspjesima ali i samim sportašima. Tako je pred kraj emisije uključena ranija izjava Tomislava Ivkovića, bivšeg vrata koji je iz zagrebačkom Dinama prešao u Cibaliju, a kasnije u C. Zvezdu. Ivković je pričao o svojem odnosu i odnosu prema njemu kada je došao u Beograd. Došao sam iz velikog kluba, iz Dinama, a kada sam zaigrao u Zvezdi, osjećao sam kao da sam sjeo u Mercedes iz Golfa. U Zvezdi sam bio 2,5 godine i nikada nisam imao problema s nacionalnosti . Zvali su me brat hrvat, a vozio sam sa zagrebačkom registracijskom pločicom. “Umem da kažem samo dvije riječi: Zvezda, Zvezda” bile su zadnje riječi u njegovoj izjavi.

Uslijedio je Miličićev komentar na Ivkovićevu izjavu:

Da ti iskreno kažem, rekao sam što sam rekao, ali ja ne idem toliko daleko. Znamo što se sve događalo. Bio sam malen, ali upućen sam. Mogu surađivati, sjediti, biti kulturan i fin, ali da se nazivamo braćom, to nije realno. To je laž. Da zovem Hrvata bratom, lagao bih. Sve političko treba se ostaviti po strani i sport uvijek treba pobijediti, jer na sportskom terenu događaju se i ružne i lijepe, pozitivne stvari. Sport miri i ujedinjuje, pozitivan je u svakom smislu i to je fascinantno. Nažalost, ima negativnih primjera, ali i pozitivnih – poručio je Darko Miličić, pa nastavio:

Uvijek sam pobornik tih varijanti u kojima ljudi dolaze iz zemalja poput Hrvatske, najlakše je nas 50 tisuća na njih 10-20. Po meni, treba balansirati, neka se osjećaju neugodno na utakmici. Mislim, na utakmici, naravno.

Naslovna fotografija: snimka zaslona Sportlight

Odgovori