Dan branitelja Grada Ploča

Obilježavanja Obljetnice Vijesti

Povodom Dana branitelja grada Ploča, Udruge branitelja Grada Ploča organiziraju ( Udruga prvi ročnik HV-a, Udruga branitelja i invalida Domovinskog rata Hrvatske željeznice -Ploče i Udruga Hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata Ploče) bogat sadržaj koji će trajati od 01. srpnja do 3. srpnja 2022. godine.

Danas. 01.srpnja. u 8;30 sati, u ime Dubrovačko-neretvanske županije počast su, ispred Spomenika hrvatskim braniteljima, odali zamjenik župana Joško Cebalo i pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove i zaštitu okoliša Miho Baće.

Vijence su položili i svijeće zapalili i predstavnici Grada Ploča, braniteljskih udruga, vojske, policije i vatrogasaca.

Molitvu je predvodio pločanski župnik don Ante Bitunjac, koji je, među ostalim, istaknuo kako se nikada, ni po koju cijenu, ne smiju zaboraviti tri stvari koje su borci za Hrvatsku nosili u sebi tijekom Domovinskoga rata. Prva je ljubav, koju su branitelji osjećali prema svojim suborcima, svojim obiteljima i Domovini, druga je zajedništvo bez kojega se ne bi mogla postići veličanstvena pobjeda, a treća je hrabrost koja ih je vodila kroz brojne bitke. „Nikada ne smijemo zaboraviti ni prolivenu krv naših branitelja, jer je njome natopljena zemlja na kojoj živimo“, istaknuo je don Ante.

Velimir Barbir, prvi zapovjednik prve djelatne postrojbe ZNG-a iz Ploča, zahvalio se svima koji su se borili za Hrvatsku. „Ne smijemo zaboraviti ono što smo napravili, to je naše djelo. A ono koji to omalovažavaju nisu dostojni da budu sudionici novije hrvatske povijesti. Uvijek ćemo biti čuvari Domovine“, poručio je Barbir.

  1. srpnja 2022. (SUBOTA)
    17:00 Otvaranje turnira u bućanju na SC Močvara
    20:00 Turnir u kartanju na SC Močvara
    20:00 Turnir u pikadu na SC Močvara
    20:00 Natjecanje u kuhanju brudeta 20:00 Škola nogometa klubova Doline Neretve 21:15 Braniteljski rižot za sve prisutne
  2. srpnja 2022 ( NEDJELJA) 9:00 Sveta misa za branitelje u crkvi Kraljice Neba i Zemlje

Izvor: slobodna.dalmacija Foto:FB UBGP

Odgovori