Akcija ‘‘Dan ljubaznosti u prometu’’ u Poreču

Najave Nove obavijesti Vijesti

Policijska postaja Poreč-Parenzo najavljuje preventivnu prometnu akciju ‘‘Dan ljubaznosti u prometu’’, koja će se održati sutra od 9 do 11 sati na području grada Poreča. Cilj akcije je promicanje tolerancije između pješaka i vozača te smanjenje broja prometnih nesreća.

Tijekom akcije, Turistička zajednica grada Poreča nagradit će vozače koji se istaknu ljubaznim ponašanjem, a koji nisu kažnjavani zbog prometnih prekršaja. Vozači se potiču da se zaustave ispred pješačkih prijelaza i rukom daju znak pješacima, dok se pješaci potiču da zahvale naklonom glave ili osmjehom.

Policija poziva građane da svojim primjerom doprinesu sigurnosti i prometnoj kulturi. Pješaci bi trebali prelaziti kolnik samo na obilježenim prijelazima i nakon provjere sigurnosti, dok vozači trebaju prilagoditi brzinu i omogućiti siguran prijelaz pješacima, posebice u blizini škola i vrtića.

Ova akcija je prilika za sve sudionike u prometu da pokažu kako kulturno i ljubazno ponašanje može postati dio svakodnevnog života te zajednički radimo na stvaranju sigurnijeg i ugodnijeg prometnog okruženja.

MUP

Odgovori