31. obljetnica pogibije dragovoljca iz Kastva

Domovinski rat Nove obavijesti Obilježavanja Vijesti

 Jučer, 26. veljače 2023. u Kastvu na obilježavanju 31. obljetnice pogibije hrvatskog branitelja Emila Miftarevića, sudjelovao je potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

U crkvi Sv. Jelene Križarice održana je sveta misa zadušnica, a nakon mise odana je počast, položeno je cvijeće i zapaljene su svijeće na grobu hrvatskog branitelja Emila Miftarevića te kod spomenika hrvatskim braniteljima u Kastvu.

Ponosan sam na moje drage prijatelje iz Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata iz Kastva. Zahvaljujem im što su me i danas pozvali ovdje, kada se na poseban način iskazuje zahvala našim dragim poginulim hrvatskim braniteljima Emilu Miftareviću, Siniši Superini, Bruni Prpiću i Renati Prp“, rekao je ministar Medved.

Trenutak je ovo kada zastanemo, osvrnemo se na našu povijest stvaranja i obrane Hrvatske, na naše temelje. Neizostavno, uvijek su nam u srcu naši dragi prijatelji hrvatski branitelji koji su svoje živote položili na oltar domovine kazao je ministar Medved te je naglasio da je naša obveza očuvati uspomenu na hrvatske sinove jer je zahvaljujući njihovom domoljublju stvorena, obranjena i oslobođena hrvatska država.

(branitelji.gov.hr)

Odgovori