Završeno natjecanje CAR CUP Kapitalac na Bizovačkom Jezeru

Nove obavijesti Sport Vijesti

U nedjelju, 16. lipnja, u organizaciji Sportsko-ribolovnog društva Bandar Bizovac i predsjednika Alberta Katančića, održano je završno natjecanje CAR CUP Kapitalac. Dvanaest ekipa okupilo se na jezeru u Bizovcu, poznatom kao „bizovački bajer“, kako bi se natjecali u ribolovu.

Natjecanje je započelo 14. lipnja izvlačenjem pozicija, a ekipe su bile raspoređene u tri sektora oko jezera. Svaka ekipa imala je najmanje dva člana i koristila najviše četiri teleskopa za dubinski ribolov s jednom udicom.

Umjetno jezero u narodu poznato pod nazivom „bizovački bajer“ smješteno na zapadnoj strani naselja Bizovac nastajalo je u razdoblju od šezdesetih do devedesetih godina prošlog stoljeća uz nekadašnji industrijski pogon ciglane koja je za sirovinu koristila glinu za proizvodnju pune opeke. Kako je podzemna voda na tom području veoma visoka u kratkom vremenu duboki iskopi popunjeni su vodom gotovo do nivoa terena stvorivši tako velike vodene površine. 

Timovi su bili raspoređeni oko jezera na tri sektora, a početak natjecanja započeo je u petak 14. lipnja, izvlačenjem pozicija.

U Ekipi je najmanje dva člana s najviše 4 teleskopa, a u natjecanju se koristio isključivo dubinski ribolov sa po jednom udicom i olovom bez hranilice.

Ekipe : Carpland 1,Carpland 2, Primal Team 1, Primal Team 2, Primal Team 3, Pat i Mat, Carp Shop Majjić, Loto, Anakonda, Nemam pojma i Kliperi.

U razgovoru sa sponzorom Matijom Vidakovićem i vlasnikom trgovine Kapitalac, jasno je istaknuta podrška zajednici. “Iz srca podržavamo njihov rad, i na kraju krajeva, mi poslujemo unutar ove zajednice, stoga nam je drago podržati ovakve kupove,” izjavio je sponzor. Matija Vidaković je ujedno i svjetski prvak u pojedinačnom ribolovu, dok je u ekipnom svjetskom ribolovu treći. Pohvalio je domaćine za odlično okupljanje ekipa, što im je olakšalo odluku da ih podrže nagradama i sponzorstvom.

Nadalje, najavio je uspješnu suradnju s renomiranim svjetskim proizvođačem prihrane i mamaca za šaranski ribolov, signalizirajući zajednički interes za sponzoriranje takvih značajnih događaja. U partnerstvu sa CC MOROM uspješno su pokrili ovo natjecanje, pokazujući svoju predanost jačanju zajednice kroz sport

U 13 sati sudac natjecanja oglasio je zvučnom trubom završetak natjecanja, a zatim i vaganje ulovljene ribe, koja se nakon vaganja, vratila u jezero.

Pobjedu je odnijela ekipa Primal Team 1 s impresivnih 53,903 kg ulovljene ribe. Carp Shop Majić zauzeo je drugo mjesto s 52,628 kg, dok je trećeplasirani Carpland 1 ulovio 48,689 kg ribe. Posebno priznanje za najulov otišlo je ekipi Nemam pojma s kapitalnim šaranom od 12,90 kg.

Nakon proglašenja pobjednika i podijele pehara, medalja i nagrada, svi natjecatelji nastavili su druženje uz čobanac, kojega su pripremili domaćini natjecanja.

DSC_4091
Foto album

Odgovori