Završeno izvlačenje preostalih dijelova vojnog helikoptera koji se srušio kod Drniša

Nove obavijesti Vijesti

MORH je priopćio kako su danas 26. lipnja u jutarnjim satima izvukli preostale dijelove mađarskog helikoptera Airbus H145M, koji se srušio 21. lipnja na području Pakova sela u Šibensko-kninskoj županiji.

Istraga nesreće mađarskog helikoptera kod Drniša u kojoj su poginule tri osobe još uvijek je u tijeku, izjavio je u ponedjeljak ministar obrane Mario Banožić, dodavši da su tijela stradalih još uvijek u Hrvatskoj te će uskoro, kada sve bude spremno za ispraćaj, izvijestiti javnost.

Riječ je o vrlo složenom procesu, posebno jer je riječ o međunarodnom središtu za obučavanje specijalnih zračnih snaga. Također, sudjeluju i istražitelji s mađarske strane, a osim toga, riječ je i o zahtjevnoj konfiguraciji terena koja otežava samo izvlačenje dijelova helikoptera”, kazao je je ministar Banožić, te dodao; “S obzirom na sve uvjete, očekujem da će se određenom dinamikom istraga i završiti. Koliko će od toga izaći u javnost, ne možemo biti sigurni jer je ipak riječ o helikopteru saveznika”, poručio je.

U izvlačenju do danas, sudjelovali su pripadnici Hrvatske vojske, Operativnog vatrogasnog zapovjedništva te pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite, djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite, policijski službenici, vatrogasci i pripadnici HGSS-a, njih 70-ak, a u izvlačenju bili su angažirani i njemački zaposlenici tvrtke Airbusa.

Izvlačenje preostalih dijelova mađarskog helikoptera koji se srušio kod Drniša završeno je u prijepodnevnim satima

Izvlačenje preostalih dijelova mađarskog helikoptera koji se srušio kod Drniša završeno je u ponedjeljak 26. lipnja 2023. godine u prijepodnevnim satima.

Pripadnici Hrvatske vojske i pripadajuća tehnika koji su bili angažirani vraćeni su u matične postrojbe.

Izvor : MORH Naslovna fotografija : Ilustracija

Odgovori