Viteški alkarski savez predstavio predsjedniku Milanoviću ovogodišnji program 309. Sinjske alke

Kultura Najave Nove obavijesti Vijesti

ZAGREB, 12. lipnja 2024. (Hina) – Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je u srijedu u svome Uredu izaslanstvo Viteškog alkarskog društva (VAD) Sinj koje mu je predstavilo program ovogodišnje, 309. Sinjske alke, koja će se održati 4. kolovoza, te mu zahvalilo što će ponovno biti pokrovitelj manifestacije.

Osim o planovima vezanim uz održavanje Sinjske alke, priopćeno je iz Ureda predsjednika, razgovarali su i o nastavku promocije ove tradicionalne manifestacije izvan granica Hrvatske.

“U tom kontekstu je istaknuto i sudjelovanje sinjskih alkara na sličnoj manifestaciji u Ženevi na koju je sinjsko Viteško alkarsko društvo bilo pozvano kao jedino izvan Švicarske”, istaknuto je u priopćenju.

Predstavnici društva istaknuli su i važnost Alkarskih dvora za Sinj jer se u njima održavaju gotovo sve društvene i kulturne aktivnosti u gradu, a izrazili su i zadovoljstvo činjenicom što Muzej alke u Sinju bilježi sve bolju posjećenost.

Osim predsjednika VAD-a Stipe Jukića, na sastanku s predsjednikom Republike bili su alkarski vojvoda Mario Šušnjara, tajnik društva Ivan Nasić, član Časnog suda društva Tomislav Župić, alajčauš Ivica Filipović Grčić te član društva i domaćin manifestacije Jerko Ivandić.

Uz predsjednika Milanovića bila je savjetnica Predsjednika za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić.

(Hina)

Odgovori