Uručena Rješenja o prijmu u djelatnu vojnu službu kadetima 15. i 16. naraštaja

Nove obavijesti Vijesti

U Ministarstvu obrane u petak 4. studenog 2022. godine uručena su Rješenja o prijmu u djelatnu vojnu službu kadetima 15. i 16. naraštaja koji su na sveučilišnim studijskim programima Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje diplomirali u jesenskom roku.

Ministar obrane Mario Banožić kadetima je poručio kako su svojim posebnostima, znanjima i vještinama neprocjenjivo važni za Ministarstvo obrane i Hrvatsku vojsku.

“Zahvaljujem vašim obiteljima na podršci koju vam pružaju. Drago mi je što ste danas u Ministarstvu obrane, vašoj krovnoj kući i ono što vam mogu poručiti je da će Vlada RH i dalje raditi na poboljšanju uvjeta života i rada vojnika, dočasnika i časnika kao i na razvoju sposobnosti Hrvatske vojske”, rekao je ministar Banožić.

“Od srca vam želim sjajan nastavak vojne karijere. Kao akademski građani vjerujem da ćete časno služiti Hrvatskoj i njezinim Oružanim snagama. Nikada ne zaboravite da ste sljednici hrvatskih branitelja i nemojte posustati pred izazovima. Vjerujem da ćete svojim znanjima i vještinama pridonijeti jačanju Hrvatske vojske”, poručio je ministar Banožić.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj kadetima je poručio kako je vojni poziv – poziv izazova, ali i velikih mogućnosti: „Hrvatska vojska treba mlade vojnike, imajte na umu kako ćete sutra biti vojni vođe i kako će od vas vaši vojnici tražiti savjete i pomoć. Iz tog razloga nikada se nemojte prestati obrazovati i usavršavati.”

Uz ministra obrane Marija Banožića, Rješenja o prijmu uručili su načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj i zamjenik zapovjednika Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“ brigadni general Blaž Beretin.

Izvor : MORH

Odgovori