UDDR Sv. Rok i Kohorta darivali najmlađe igrače NK Vardarca

UDDR Sv. Rok i Kohorta darivali najmlađe igrače NK Vardarca( FOTO)

Nove obavijesti Obilježavanja Sport Vijesti

U organizaciji Udruge dragovoljaca Domovinskog rata Sveti Rok i Kohorte Osijek, u subotu 23. rujna 2023. godine, održao se humanitarno darivanje 40-tak djece iz NK Vardarca.

UDDR Sveti Rok svake godine za Blagdane darivaju djecu prigodnim poklonima, tako su i u subotu, uz osječke nogometne navijače NK Osijeka, darivali 40 majci NK Osijeka. . Uz, preko 40-tak majci, darivano je i 10 nogometnih lopti. Humanitarnoj akciji prisustvovao je i legenda, Robert Špehar.

Predsjednik UDDR Sv. Rok, Robert Šafar kazao je kako udruga aktivno radi humanitarne projekte u kojima darivaju djecu raznim prigodnim poklonima. Tako smo i danas, došli u Vardaravc kako bi odali počast poginulim braniteljima i igračima NK Vardarac Josipu Fehiru, Lajošu Gerberu i Stjepanu Makovecu, te darivali najmlađe igrače NK Vardarca prigodnim poklonima, odnosno, 40 tak majica i 10 lopti. Ovi mladi naraštaji, djeca od 6-12 godina, pa i djeca do 15 godina, to je radost da se bave nogometom i to ne samo nogometom, nego svim sportovima da se riješe onog poroka droge, alkohola. Sport je za razvijanje i za uspješnu karijeru i zdravu budućnost, kazao je Šafar.

Dario Kiš, izvršni predsjednik NK Varadarac zahvalio se braniteljskoj udruzi UDDR Sv. Rok i Kohorti Osijek na humanitarnoj akciji. Ogromna je čast da naši heroji, naši branitelji , što su posjetili našu djecu i donijeli te lijepe poklone u vidu lopti i majci, sve u znaku NK Osijeka. NK Osijek je inače naš bratski klub, imamo suradnju s njima, što se omladinskog pogona tiče prate naš rad, educiraju naše trenere., bave se s našom djecom, organizirali smo razne kampove za djecu . Ponosni smo na tome i evo, ovom prilikom još jednom, veliko hvala ispred naše djece, naše uprave i svih naših navijača, što je za mene veliki trenutak i čast biti u ovakvom društvu s vođama Kohorte i s našim braniteljima. Djeca su oduševljena poklonima i druženjem, također, posjetio nas je i gospodin Špehar.

U nastavku, gospodin Kiš je naglasio kako NK Vardarac ima oko 60-tak djece u tri kategorije, pred početnike, početnike i mlađe pionire, te ogromnu podršku roditelja. Svake godine djece je sve više i više, ne samo iz Vardarca, nego iz šire Baranje i grada Osijeka.

Uz Udrugu dragovoljaca Domovinskog rata Sveti Rok, sudjelovali su članovi Udruge veterana 3. gardijske brigade Kuna i Veteranske udruge maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata Hrvatske.

DSC_7264

U završnici humanitarne akcije nastavilo se uz druženje i okrepu.

Odgovori