U subotu prelet MIG-21 iznad Ivanić-Grada

Najave Nove obavijesti Obljetnice Vijesti

Borbeni avioni MiG-21 preletjet će u subotu 28. listopada 2023. godine iznad Ivanić-Grada u sklopu obilježavanja “19. Memorijala Rudolf Perešin – Ivanić-Grad 2023.”

Borbeni avioni MiG -21 preletjet će u subotu 28. listopada 2023. godine iznad Ivanić-Grada u sklopu obilježavanja “19. Memorijala Rudolf Perešin – Ivanić-Grad 2023.”, a u čast poginulog pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Rudolfa Perešina i njegovog povijesnog preleta avionom MiG-21 u Republiku Austriju.

Polijetanje aviona planirano je iz vojarne “Pukovnik Marko Živković” na Plesu, a prelet iznad Ivanić-Grada predviđen je u 13 sati.

Tijekom provedbe leta na širem području Ivanić-Grada očekuje se kratkotrajna pojačana buka te molimo građane za strpljenje i razumijevanje, stoji u priopćenju MORH-a.

Podsjećamo, u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku u srijedu 25. listopada 2023. godine obilježena je 31. godišnjica ustrojavanja Središta za obuku HRZ-a “Rudolf Perešin”. U sklopu obilježavanja 31. godišnjice SzO-a odana je i počast pilotu Rudolfu Perešinu polaganjem vijenca i paljenjem svijeća ispred njegovog spomenika te sveta misa koju je predvodio vojni kapelan Ivo Topalović.

Odgovori