Ministar Butković obišao infrastrukturne projekte u Međimurskoj županiji

Nove obavijesti Vijesti

U četvrtak, 27. lipnja 2024., potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković, posjetio je Međimursku županiju. Radni posjet započeo je u Prelogu, gdje je održao sastanak s gradonačelnikom Ljubomirom Kolarekom.

Nakon sastanka, ministar Butković zajedno s gradonačelnikom Kolarekom, županom Matijom Posavcem i predsjednikom Uprave Hrvatskih cestaJosipom Škorićem, obišao je radove na projektu “Sjeverna obilaznica grada Preloga”. Vrijednost ovog infrastrukturnog cestovnog projekta iznosi nešto više od 9 milijuna eura. Projekt će značajno doprinijeti razvoju grada i županije, rasterećujući postojeću cestu i povećavajući sigurnost. Također će otvoriti nove radne zone.

Nakon Preloga, ministar Butković je u Nedelišću prisustvovao potpisivanju ugovora za izgradnju Obilaznice Nedelišća i Pušćina. Ovaj projekt vrijedan više od 22 milijuna eura (bez PDV-a) obuhvaća izgradnju prometnice duljine 6,34 km. Cilj je rasteretiti promet u naseljima Nedelišće i Pušćine te povećati sigurnost za mještane i sve sudionike prometa.

Ministar Butković istaknuo je važnost ovih projekata za razvoj regije, a spomenuo je i druge planirane projekte, kao što su sjeverna obilaznica Čakovca, obilaznica Šenkovca i novi most preko Drave na spoju Varaždin – Čakovec.

Uz cestovne projekte, ministar je podsjetio na obnovu željezničke dionice Donji Kraljevec – Kotoriba te druge projekte koji će poboljšati prometnu infrastrukturu. Također je naglasio važnost brzog interneta za razvoj svih krajeva Hrvatske.

Ovaj radni posjet pokazuje predanost Vlade Republike Hrvatske ravnomjernom razvoju i unaprjeđenju prometne i infrastrukturne mreže u cijeloj zemlji.

Izvor i foto: MMPI

Odgovori