U subotu, 03. srpnja 2021. godine, svečano je obilježen Dan branitelja općine Jarmine

Nove obavijesti Obilježavanja Vijesti

Povodom Dana branitelja općine Jarmina a uz organizaciju Udruga dragovoljaca i veterana Jarmina, razna izaslanstva, branitelji i građani, obilježavanje su započeli u Domu hrvatskih branitelja a nastavljeno mimohodom do Spomen obilježja uz Gromove Zagorja gdje su položeni vijenci.

Poslije odavanja počati i polaganja vijenaca služena je sveta misa u crkvi sv. Vandelina Opata te je druženje nastavljeno uz sportske igre.

Događanju je nazočio i župan Željko Kolar, koji je istaknuo kako je u Jarmini puno Zagoraca te da branitelji iz Krapinsko – zagorske županije i Jarmine imaju sjajnu suradnju. „Dobar dio tih dečkiju poznam od 1991. kada sam i sam bio hrvatski branitelj. Ovdje u Jarmini sam bio prije više od godinu dana kada sam došao pogledati kako napreduje gradnja braniteljskog domu, čijem uređenju smo i mi pripomogli. Dogovarali smo da ćemo napraviti jednu večer kajkavskih popevki, ali nas je bila omela korona. Ako ne najesen, onda sigurno da ćemo to realizirati iduće godine. Nisam mogao odbiti poziv branitelja iz Jarmine. Zajedno u ratu, zajedno u miru. 90 –ih godina ovdje u Vukovarsko – srijemskoj županiji, u Vukovaru branila se čitava Hrvatska. Danas sam došao iskazati svoje duboko poštovanje osmorici pripadnika satnije iz Jarmine, koji su dali svoj život za slobodnu i neovisnu RH i sedmorici civilnih žrtava”, rekao je župan Kolar, podsjetivši na veliki doprinos Zagoraca u Domovinskom ratu kada se 11.500 Zagoraca borilo na svim ratištima diljem Hrvatske.

U Jarmini su bili i pripadnici Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata KZŽ, Tigrovi KZŽ, UDVDR Bedekovčina, limena glazba iz Gornje Stubice, Gromovi Zagorja i Keglevićeva straža Kostel, počasna povijesna postrojba Krapinsko – zagorske županije.

Odgovori