U Daruvaru policijskim službenicima dragovoljno predali streljivo i tijelo ručne bombe

Domovinski rat Nove obavijesti Vijesti

Jučer, 15. siječnja, u Daruvaru dvojica građana su policijskim službenicima dragovoljno predali streljivo i minsko-eksplozivna sredstva.


Muškarac iz Daruvara dragovoljno je predao 134 komada streljiva, a 29-godišnjak iz okolice Daruvara dragovoljno je predao 256 komada streljiva, tijelo ručne bombe bez upaljača i 6 komada manevarskih tromblonskih metaka, stoji u priopćenju PU bjelovarsko-bilogorske

Na ovaj način osobe su izbjegle moguće prekršajne ili kaznene sankcije, a isto tako su otklonile opasnost iz svoje okoline i dale svoj doprinos većoj sigurnosti svih nas. 

Akcija „Manje oružja, manje tragedija“

Ova akcija omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja.  

Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. 

Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A – zabranjeno oružje:   

automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i sl.  

Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192. Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja.

(MUP)

Odgovori