U Daruvaru obilježena 32 obljetnica od početka Domovinskog rata u tom gradu

Domovinski rat Nove obavijesti Obilježavanja Obljetnice Vijesti

Statutom Grada Daruvara, 18.08. je proglašen Danom hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Grada Daruvara, Odlukom ministra Unutarnjih poslova RH ovaj dan je i „Spomen dan MUP-a RH“.

U Daruvaru je danas obilježena 32 godišnjica od početka Domovinskog rata u tom gradu, te Dan hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Daruvara.

Ujedno je obilježen i Dan sjećanja na hrvatske policajce Marijana Petrovečkog, Darka Petrovickog i Damira Rambouseka koji su te noći nasilno odvedeni, a njihova sudbina do danas nije poznata.

Obilježavanju ove 32 obljetnice koja je u organizaciji Policijske postaje Daruvar i Grada Daruvara, uz obitelji poginulih i nestalih policajaca, nazočio je i potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved zajedno s bjelovarsko-bilogorskim županom Markom Marušićem, gradonačelnikom Damirom Lneničekom i drugim uzvanicima.

U sjećanje na 16 daruvarskih policajaca koji su poginuli ili nestali u Domovinskom ratu ispred policijske postaje položeni su vijenci i zapaljene svijeće.

Pronalaženje svih nestalih u Domovinskom ratu i dalje je prioritet, istaknuo je potpredsjednik Vlade Medved istaknuvši zajednišvo kojim je obranjen Daruvar.

Odlukom bivše predsjednice Republike i vrhovne zapovjednice Oružanih snaga RH Kolinde Grabar Kitarović, Policijska postaja u Daruvaru odlikovana je odličjem Reda Nikole Šubića Zrinskog za junački čin u Domovinskom ratu.

Foto: PUHBZGŽ

Odgovori