U BRESTOVCU OTKRIVEN SPOMENIK SEDMORICI HRVATSKIH BRANITELJA

Domovinski rat Nove obavijesti Obilježavanja Vijesti

„Voljeli su ovu zemlju i ostali su dio nje”

U znak sjećanja na sedmorica su hrvatskih branitelja s brestovačkog područja koji su poginuli u Domovinskom ratu, na prostoru između osnovne škole i mjesne crkve podignut je spomenik kojeg su u srijedu 21. rujna,  Mara Plešić i Nevenka Vranješević majke poginulih hrvatskih branitelja, otkrile .

Spomenik je blagoslovio brestovački župnik Franjo Nemet

Svečanom otkrivanju nazočile su obitelji poginulih branitelja,  načelnik Općine Brestovac, izaslanici braniteljskih udruga, suborci i prijatelji i general Zvonko Peternel koji se obratio riječima ;

Posebno mi je drago što su danas među nama i članovi obitelji naših poginulih heroja koji su izgubili svoje najmilije a čiju žrtvu domovina Hrvatska i mi nećemo i ne smijemo zaboraviti. Jer, ona je zalog budućnosti( …). Ovo spomen obilježje simbolizira vrijeme stvaranju i obrane naše domovine i težnje hrvatskog čovjeka za slobodom. Vjerujem da će ovaj spomenik u srcu općine biti prepoznat kao trajna zahvala Općine svim junacima koji su svoje živote položili na oltar domovine ali i svim danas živim hrvatskim braniteljima.

general Zvonko Peternel

Nakon svečanog otkrivanja spomen ploče, Svi prisutni su položili vijenac i zapalili svijeće

Na spomen ploči zauvijek su uklesana sedam imena hrabrih hrvatskih branitelja koji su svoje živote dali za slobodu Hrvatske. Stoga, Ivica Čačić, Marko Garić, Dražen Kufner, Karlo Vranješević, Dragan Žilić, Siniša Kićan i Krešimir Plešić , HVALA VAM !

Odgovori