Tko god govori i piše protiv dr. Tuđmana cilj mu je preko njega poništavanje  Hrvatske  države za kakvu su se hrvatski branitelji borili.

Nove obavijesti Vijesti

Detuđmanizacija jednom riječi, je  stanje koje  imamo danas u Hrvatskoj!
Detuđmanizacija  znači poništavanje hrvatske države stvorene u obrambenom Domovinskom ratu 1991-1995.
Tko god govori i piše protiv dr. Tuđmana cilj mu je preko njega poništavanje  Hrvatske  države za kakvu su se hrvatski branitelji borili.
Dr. Franjo Tuđman je bio posvećen gradnji i uspostavi hrvatske države, a detuđmanizacija koja je nastupila poslije njegove smrti, išla je direktno na temelje hrvatske države.
Demokratsku državu, vladavine prava, hrvatskog identiteta, jezika,  vjere i kulture, gospodarski uređenu, sa ljudskim pravima svih ostalih naroda  Hrvatska je međunarodno priznata 15 siječnja 1992.godine i primljena u UN 22.svibnja 1992. godine,  pod predsjedanjem Dr. Franje Tuđmana. Tome je prethodio referendum o samostalnosti Hrvatske održan je 19. svibnja 1991.kada je  94,17 % zaokružilo je ZA samostalnu Hrvatsku  uz izlaznost  83,56 % hrvatskih glasača.
Na osnovu tog referenduma Sabor RH izglasao  je 25. lipnja 1991. Deklaraciju o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske i Ustavnu odluku o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske. Izvršenje tih odluka odgođeno je zbog pritiska međunarodne zajednice sve do 8. listopada. Tada je konačno, jedan dan nakon raketiranja Banskih dvora u Zagrebu, na sjednici Hrvatskog Sabora u
podrumu INE, 8 listopada 1991, izglasana Odluka o raskidu svih  državno-pravnih sveza na temelju kojih je zajedno sa ostalim republikama i pokrajinama tvorila dosadašnju SFRJ, kojom odriče legitimitet i legalitet svim tijelima dosadašnje federacije – SFRJ, i ne priznaje valjanim niti jedan pravni akt bilo kojeg tijela koje nastupa u ime bivše federacije – SFRJ.
Međutim kako obično biva dokumenti na papiru su jedno, a stvarnost posve drugo.
 
Odmah nakon smrti predsjednika Tuđmana uslijedila je Mesić-Račanova detuđmanizacija, neselektivno dijeljenje državnih dokumenata, razbijanje Hrvatske vojske i prodaja zlatnih poluga i  banaka.
Mesić nikada nije objasnio gdje su nestali čekovi iz Australije u vrijednosti  od 150.000 australskih dolara koji nikada nisu stigli do banke. Gdje je nestao novac darovan Hrvatskoj za obranu, oružje, pomoć braniteljima, izbjeglicama…Mesić je Haškom tužiteljstvu neselektivno dijelio državne dokumente, tajno svjedočio na strani tužiteljstva ( što se nikada nigdje u svijetu nije dogodilo da predsjednik države
svjedoči protiv države kojoj je predsjednik), mijenjao političko djelovanje iz pjevanja ustaških pjesama do rigidnog jugo-komunističkog antifašiste.
Ivica Račan je čim smo sukcesijom Jugoslavije dobili zlatne poluge, odmah ih rasprodao. Sanirao je i dokapitalizirao banke iz državnog proračuna i onda ih prodao.- Link

Hrvatska je time razbijena politički, vojno, financijski i gospodarski!
Po Mesiću za rat nije kriva  velikosrpska agresija i granica na crti Virovitica-Karlovac- Karlobag , nego je najveći krivac za rat bio Slobodan Milošević, a odmah iza njega Franjo Tuđman koji je, kaže Mesić, bio impresioniran Miloševićem.
Pa naravno treba podijeliti krivnju, ali Mesić ni za što nije kriv, nije on razbijao Jugoslaviju ( baš se bio lijepo ugnijezdio u fotelju Predsjednika Predsjedništva SFRJ) i zamislite “Mogli smo doći do jednog normalnog političkog dogovora koji bi se zvao ‘oročena konfederacija’ na tri do pet godina, pa da vidimo – ako stvari idu, dobro, ako ne idu, opet svatko sebi, ali kao prijatelji, i opet bismo zajednički nastupali, ali bez ijednog mrtvog…Link
Za Mesića je oslobodilačka akcija Bljesak- etničko čišćenje Srba !?
Nebuloze koje nemaju nikakvo uporište u realnosti, iskrivljavanje povijesti.

Agonija traje i takvo stanje samo se produbljuje, jer nas uništavaju i demografski.
Što znači da više ne vrijedi rečenica mons. Bože Milanovića “Režimi prolaze, narod ostaje” , nego ” Režimi ostaju, a narod nestaje”
Sve vladajuće garniture nakon 2 000. godine povećale su javni dug, tako da su zadužene još nerođene generacije.
Državno uređenje pod krinkom demokratskih izbora postalo je diktatura vladajuće stranke, partitokracija!
HDZ vlada sa 156.436 glasova manje od oporbe uz potporu 8 ruku nacionalnih manjina što nigdje u svijetu ne postoji.
Hrvatska nije slučajna država, hrvatska je država apsurda.


Lili Benčik/hrvatskepravice

Odgovori