Na području PU bjelovarsko-bilogorske provedena akcija u cilju poboljšanja sigurnosti u prometu- rezultati su 33 prekršaja

Nove obavijesti Vijesti

Policijska uprava Bjelovarsko-bilogorske provela je preventivno-represivnu akciju u cilju poboljšanja sigurnosti u prometu. U utorak, 25. lipnja, od 9 do 12 sati, na području ove policijske uprave, provedena je akcija usmjerena na prekršaje oduzimanja prednosti prolaska, nepoštivanje prometnog znaka “obavezno zaustavljanje – STOP”, nekorištenje pokazivača smjera i ugrožavajuće radnje u prometu.

Rezultati akcije su sljedeći:

  • Ukupno je utvrđeno 33 prometna prekršaja, od kojih je 22 bilo u skladu s ciljem akcije.
  • Izdvajamo 14 prekršaja nepoštivanja prometnog znaka STOP, 8 prekršaja nekorištenja pokazivača smjera i 11 ostalih prekršaja.
  • Za utvrđene prekršaje izdana su 20 upozorenja, 10 izvješća o počinjenom prekršaju, 1 obavezni prekršajni nalog i naplaćene su 2 novčane kazne.

Važno je naglasiti da brojke samostalno ne znače puno ako sudionici u prometu ne prepoznaju značaj poštivanja prometnih pravila. Policijski službenici će i nadalje provoditi ciljane akcije kako bi potaknuli svijest o važnosti sigurnog ponašanja u prometu.

Oduzimanje prednosti prolaska vozača može dovesti do prometnih nesreća. Vozači trebaju pažljivo procijeniti brzinu i smjer drugih vozila pri uključivanju u promet ili skretanju. Na raskrižjima označenim znakom “obavezno zaustavljanje” (ili “STOP”), vozači moraju zaustaviti prije ulaska u raskrižje i tek nakon toga procijeniti mogućnost propuštanja drugih vozila. Nedovoljna preglednost na raskrižjima može dodatno otežati situaciju, pa je važno da vozači budu oprezni.

Također, ne davanje pokazivača smjera može ugroziti druge sudionike u prometu. Vozači trebaju koristiti pokazivače smjera kako bi jasno signalizirali svoje namjere. Ovaj prekršaj se često događa i može dovesti do ozbiljnih posljedica.

Dakle, podsjećamo sve sudionike u prometu da pridržavaju prometnih pravila i budu odgovorni kako bi zajedno doprinijeli većoj sigurnosti na cestama.

Izvor: MUP/ PU bjelovarsko-bilogorska

Odgovori