Ratni zapovjednika 105. brigade HV-a, brigadir Stjepan Ivanić, odlikovan Redom bana Jelačića

Nove obavijesti Vijesti

Predsjednik Milanović odlikovao Redom bana Jelačića ratnog zapovjednika 105. brigade HV-a umirovljenog brigadira Stjepana Ivanića

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović odlikovao je danas Redom bana Jelačića ratnog zapovjednika 105. brigade HV-a umirovljenog brigadira Stjepana Ivanića.

Čast mi je, makar i s velikim zakašnjenjem, dodijeliti vam odlikovanje Republike Hrvatske za ono što ste učinili za našu zemlju, za našu vojsku i za našu slobodu, prije trideset godina. To su događaji koje moramo pamtiti, moramo njegovati i ne smijemo zaboraviti. Jer ako ih zaboravimo – zaboravit ćemo sami sebe, tko smo što smo i odakle dolazimo, a onda nećemo znati ni kamo idemo. Moja duboka zahvala za ono što ste napravili za Hrvatsku

predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović

Zahvalivši na dodijeljenom odlikovanju, umirovljeni brigadir Ivanić podsjetio je na ratni put 105. brigade HV-a i njenu veliku ulogu u obrani Hrvatske.

Na svečanosti dodjele odlikovanja u Uredu predsjednika Republike bili su predsjednik Udruge 105. brigade HV-a Željko Paun i umirovljeni bojnik HV-a g. Mirko Antolić te posebni savjetnik Predsjednika za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković i pobočnik Predsjednika Republike brigadir Vlado Čulina.- stoji u priopćenju Ureda predsjednika Zorana Milanovića .

Odgovori