Prvenstvo Oružanih snaga Republike Hrvatske u krosu

Nove obavijesti Sport Vijesti

U vojarni “9. gardijske brigade Vukovi” u Gospiću, 3. i 4. travnja 2024. godine, održano je prvenstvo Oružanih snaga Republike Hrvatske u krosu. Natjecanje je privuklo brojne vojnike i vojnikinje, koji su se natjecali pojedinačno i ekipno na stazama duljine osam, odnosno četiri kilometra.

Pripadnici Zapovjedništva za potporu ostvarili su izvanredne rezultate, osvojivši prvo mjesto u ekipnoj muškoj kategoriji i treće mjesto u ekipnoj ženskoj kategoriji. Pobjednica i pobjednik u apsolutnoj konkurenciji također su pripadnici Zapovjedništva za potporu, satnica Danijela Vrhovski (17,33 min) i desetnik Nikola Špoljar (30:41).

Satnica Vrhovski opisala je stazu za žene kao kratku, ali izazovnu. “Oko dva kilometra uzbrdice zatim istim putem natrag. Na uzbrdici sam uspjela napraviti dobru prednost nad ostalim curama zbog čega nizbrdo nisam imala nikakvih problema održati plasman.”

Posebno je istaknula kako je stožerna narednica Manuela Jurković u zadnji tren nagovorila satnicu Josipu Repušić da se pridruži ekipi, što je u konačnici bila odlična odluka jer je osvojen brončani pehar.

Desetnik Špoljar kazao je kako je staza bila više brdska nego tipična za kros, što je njemu osobno više odgovaralo. “Tu sam iskoristio prednost uspona te sam na kraju i odnio pobjedu.” Posebno je istaknuo kako je zadovoljan što je bilo puno dobrih trkača na startu jer to dokazuje da sport u vojsci ide u dobrom smjeru.

Ovo natjecanje još je jedna potvrda da uz dobru fizičku pripremu, timski rad i mentalnu izdržljivost, pripadnici ZZP-a ostvaruju vrhunske rezultate. Velik broj dobrih trkača na startu dokazuje da sport u vojsci ide u dobrom smjeru.

Izvor i Foto : ZZP

Odgovori