Protiv 57-godišnjaka podnesena kaznena prijava za kazneno djelo „Ratni zločin protiv civilnog stanovništva“.

Domovinski rat Nove obavijesti Vijesti

PU osječko-baranjska danas je priopćila kako su protiv muške osobe ( 1966) s područja Kneževih vinograda, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, podnijeli kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Ratni zločin protiv civilnog stanovništva“ iz članka 120. Osnovnog krivičnog zakona Republike Hrvatske.

Policijski službenici Odjela ratnih zločina, Službe općeg kriminaliteta, Sektora kriminalističke policije, Policijske uprave osječko-baranjske dovršili su kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da su početkom rujna 1991. godine u naselje na širem području Općine Kneževi Vinogradi došli naoružani pripadnici specijalne jedinice milicije, među kojima i tada 25-godišnjak koji je tom prilikom tjelesno zlostavljao tada maloljetnog 17-godišnjaka te mu prislonio automatsku pušku na leđa u namjeri da ga usmrti, a kojom prilikom je u tome spriječen od strane lokalnog stanovništva.
 
Protiv počinitelja (1966.) policijski su službenici podnijeli kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Ratni zločin protiv civilnog stanovništva“ iz članka 120. Osnovnog krivičnog zakona Republike Hrvatske.
 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja za počiniteljem je raspisana potraga s obzirom da se ne nalazi na području Republike Hrvatske.

Izvor: MUP

Odgovori