Proglašena prirodna nepogoda za četiri općine i grad Dugo Selo

Nove obavijesti Vijesti

Zagreb, 8. srpnja 2024. – Župan Zagrebačke županije, gospodin Stjepan Kožić, danas je proglasio prirodnu nepogodu za područje četiriju općina i grada Dugo Selo. Ova odluka donesena je nakon što je tuča 1. srpnja 2024. godine nanijela značajne štete u poljoprivredi, graditeljstvu i infrastrukturi.

Općine Bistra, Brckovljani, Dubrava i Kloštar Ivanić suočavaju se s ozbiljnim posljedicama ovog prirodnog događaja. Tuča je uništila usjeve, oštetila krovove zgrada i narušila cestovnu infrastrukturu. Građani su ostali bez krova nad glavom, a poljoprivrednici su pretrpjeli velike gubitke.

Nakon proglašenja prirodne nepogode, općinska i gradsko povjerenstva za procjenu štete od prirodnih nepogoda imaju zadatak unijeti prve procjene štete u Registar šteta. Ovaj korak omogućit će brzu reakciju i pružanje pomoći onima koji su najviše pogođeni.

Sukladno Zakonu o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda, nadležne institucije poduzet će mjere kako bi se ublažile posljedice ovog događaja i osigurala obnova oštećenih područja.

Građani su pozvani da budu strpljivi i surađuju s vlastima kako bi se što prije sanirale štete i obnovila zajednica. Solidarnost i podrška bit će ključni u ovim izazovnim vremenima.

Odgovori