Privedeni 63-godišnjak i 44- godišnjak jer je su vrijeđali nacionalne osjećaje građana i ugled Republike Hrvatske

Nove obavijesti Vijesti

Iz Policijske uprave Šibensko kninske priopćili su kako je priveden 63-godišnjak zbog, kako navode u priopćenju, toga što je kao pripadnik glazbene skupine, izvodio pjesme koje su nastale tijekom 1995.g. čiji su tekstovi Republiku Hrvatsku izvrgnuli ruglu, prijeziru i javnom omalovažavanju.

Također, prilikom nastupanja i izvođenja pjesama je nosio određena znakovlja i odjevne predmete koji prikazuju pripadnost nepostojećoj teritorijalnoj tvorevini, a što je javno objavljeno na društvenim mrežama čime je počinio i prekršaj iz čl. 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske dok je kaznena prijava dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku dok će protiv njega biti podnesen i Optužni prijedlog.

Velimir Bujanac, urednik Bujice, tvrdi, kako je po saznanjima iz izvora bliskih PP Knin, doznao da je riječ o opskurnom “pjevaču” Rajku Laliću i skupini “Srpska Tromeđa“.

Nadalje, Bujanac piše kako su “ Bizarni likovi nastupali javno s obilježjima i oznakama tzv. Vojske “Republike Srpske Krajine”, a u jednoj od “pjesama” doslovce urlaju; ” Rodni Knine, stari srpske grade, šta u tebi sad ustaše rade!”

Nadalje, također iz PU Šibensko kninske priopćavaju, kako je nakon provedenog kriminalističkog istraživanjem utvrđeno kako je osumnjičeni 44-godišnjak, koji prebiva na području Obrovca, na društvenim mrežama, iz mržnje objavljivao sadržaje koji vrijeđaju nacionalne osjećaje građana Republike Hrvatske (fotografije i glazbeni sadržaj) čime je počinio navedeni prekršaj.

Uz Optužni prijedlog je priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku gdje mu je Rješenjem određena novčana kazna od 1.000 eura.

Izvor: PU Šibensko kninska, Velimir Bujanac

Odgovori