Predsjednik Milanović posjetio Đuru Đaković

Nove obavijesti Vijesti

Predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović, posjetio je proizvodne pogone Đuro Đaković Specijalna vozila u Slavonskom Brodu. Tijekom posjeta, predsjednik Milanović izrazio je optimizam u vezi s napretkom posla opremanja vojnih vozila Bradley.

Posao napreduje i u skoro vrijeme Hrvatska će imati stratešku količinu oklopnih vozila pješaštva što je u neželjenom ratu pitanje života i smrti za one koji ratuju, a to su pješaci”, izjavio je predsjednik Milanović.

Predsjednik je također istaknuo da je tvrtka sada u vlasništvu ugledne češke korporacije, koja je među ostalim vlasnik svjetski poznatog proizvođača kamiona. S obzirom na to da Hrvatskoj vojsci nedostaje više stotina svih vrsta kamiona, predsjednik Milanović smatra da ima smisla razgovarati o suradnji s takvim renomiranim svjetskim tvrtkama.

Tijekom posjeta, predsjednik Milanović održao je sastanak s članovima Uprave Đuro Đaković Specijalna vozila d.d. Predsjednik Pavel Maroušek i članovi Uprave Goran Matanić, Danijel Marić i Hrvoje Kekez te sindikalni povjerenik za Đuro Đaković grupaciju i Đuro Đaković Specijalna vozila d.d. Željko Gavran predstavili su predsjedniku Milanoviću vojni program tvrtke i trenutni program suradnje s Hrvatskom vojskom.

Predsjednik Milanović je posebno naglasio važnost borbenog oklopnog vozila pješaštva Bradley, ističući da su “Bradleyi spašeni”. Dodao je da su ova vozila odlično oružje koje spašava živote i da će ukupno stajati manje od milijun eura po komadu.

Uz predsjednika Milanovića bio je savjetnik Predsjednika za obranu Ivica Olujić.

Odgovori