Požega: 100 ročnika uspješno završilo osmotjednu obuku na dragovoljnom vojnom osposobljavanju.

Nove obavijesti Vijesti

Požega, 21. lipnja 2024. U vojarni “123. brigade HV” u Požegi održana je svečanost završetka temeljne vojne obuke 42. naraštaja ročnika. Ukupno 100 ročnika, među kojima je 17 djevojaka, uspješno je završilo osmotjednu obuku na dragovoljnom vojnom osposobljavanju.

U sklopu svečanosti, najuspješnijim ročnicima dodijeljene su nagrade i pohvale. Uoči završetka obuke, održano je natjecanje za najboljeg ročnika, gdje su najspremniji ročnici i ročnice pokazali svoje novostečene vojne vještine i psihofizičku spremnost.

Pobjednici natjecanja su ročnik Filip Lončarević i ročnica Patricija Šalinović. Oboje su pisano pohvaljeni za izvršavanje postavljenih zadaća te im je uručena značka Dragovoljni ročnik.

Obuka je započela 25. travnja 2024. godine, a njezinim uspješnim završetkom ročnici su stekli vojno-stručnu specijalnost strijelca pješaštva. Time su ispunili jedan od propisanih uvjeta za profesionalnu vojnu karijeru. Nadalje, stečene temeljne vojne vještine i znanja omogućit će im napredovanje u redovima Oružanih snaga RH.

Izvor : MORH Foto: ZOD/ HKoV

Odgovori