Požar koji je izbio na odlagalištu Jakuševc, ugašen

Nove obavijesti Vijesti

ZAGREB, 27. lipnja 2024. – Požar manje količine neopasnog glomaznog otpada izbio je noćas na platou pored odlagališta Jakuševec te je ugašen nešto iza tri sata, izvijestio je u četvrtak ujutro Zagrebački holding.

Mjerna postaja za kvalitetu zraka na Jakuševcu pokazuje da nema ugroze po zdravlje ljudi, kažu u Zagrebačkog holdingu, navodeći da je dodatno upućena mobilna mjerna stanica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, čije rezultate očekuju u jutarnjim satima.

Voditelj podružnice Čistoća obišao je centar rano jutros i uvjerio se da nema ozlijeđenih niti značajnijih oštećenja. 

Dežurni vatrogasac radnik vatrogasno-čuvarske službe Zagrebačkog holdinga odmah je po izbijanju uočio požar te je nazvao vatrogasnu postrojbu i započeo s gašenjem.

Požar je izbio na platou Servisno-operativnog centra u Tišinskoj ulici pored odlagališta Jakuševec, a radilo se o požaru manje količine neopasnog glomaznog otpada prikupljenog putem javne usluge.

Policija je mjestu događaja obavlja očevid.

Udruga za zaštitu okoliša Jakuševec objavila je noćas na Facebooku dok je požar bio aktivan da se u dijelu naselja osjeća jaki smrad po gareži, plastici i dimu te da je na požar izašlo nekoliko vatrogasnih interventnih vozila.

(Hina) 

Odgovori