Pavliček: Uvođenje Rodnih studija je teror manjine

Nove obavijesti Politika Vijesti

ZAGREB, 3. srpnja 2024. – Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček pozvao je u srijedu ministra znanosti i obrazovanja Radovana Fuchsa da ne odobri pokretanje Rodnih studija na Filozofskom fakultetu ustvrdivši kako je riječ o teroru manjine nad većinom.

Istanbulskom konvencijom rodna ideologija uvedena je na mala vrata u hrvatski pravni i obrazovni sustav, a uvođenjem Rodnih studija će biti uvedena na velika vrata, kazao je Pavliček u slobodnom govoru u ime Kluba Hrvatskih suverenista, stranke Pravo i pravda i nezavisnog zastupnika Josipa Jurčevića.

Zagrebački Filozofski fakultet pokreće novi studij – Rodni studiji, koji bi, daju li nadležna tijela “zeleno svjetlo”, od 2025./2026. godišnje trebao upisivati 20 studenata, kojima će tri obavezna kolegija biti Feministička teorija, Rodna povijest i Feministička metodologija.

To je jednostavno nedopustivo, dosta mi je terora manjine nad šutljivom većinom, u Hrvatskoj živi 85 posto kršćana i dosta je više da mi manjina pod okriljem i farsom zaštite manjinskih prava nameće svoju ideologiju, u ovom slučaju rodnu ideologiju”, kazao je.

Pavliček je poručio kako želi da njegovo dijete koje je muško ostane muško. „A ne da sutra bude žensko, a prekosutra neka nebinarna osoba, ne želim imati uniseks toalete kao u Švedskoj, ne želim imati toalete za muške, ženske i srednje osobe, ovo je ugrožavanje prava većine.”

Očekuje, kaže, da ministar Fuchs ne da  pozitivno mišljenje za uvođenje Rodnih studija jer će to ” nepovratno odvesti državu u propast”.

Inače, program rodnih studija već je prošao na Vijeću fakulteta, potom kroz složen proces vrednovanja na Sveučilištu u Zagrebu, što uključuje i recenzentski postupak (2 inozemna i 1 domaći recenzent), te na Vijeću društveno-humanističkoga područja i Senatu Sveučilišta u Zagrebu.

Armin Hodžić (Klub zastupnika nacionalnih manjina) u slobodnom govoru osvrnuo se na Rezoluciju o Srebrenici koja je usvojena u Ujedinjenim narodima navodeći zašto je ona bila potrebna.

Svega 150 kilometara od Zagreba imamo studentske domove koji se zovu po Radovanu Karadžiću, bulevare Ratka Mladića, autoput 9. januar i čovjeka koji se jednom kvartalno sastaje s Vladimirom Putinom, kazao je.

„Ono što želim poručiti s ove govornice je da mi je apsolutno neprihvatljiv kao partner i suradnik svatko onaj tko negira genocid u Srebrenici, to je moja crvena linija”, poručio je Hodžić.

(Hina)

Odgovori