Otvoreno pismo predsjedniku RH Zoranu Milanoviću

Nove obavijesti

Predsjednik udruge Hrvatskih branitelja Antunovac – Ivanovac, umirovljeni bojnik HV-a Stjepan Šerić, na svom FB profilu objavio je “Otvoreno pismo” namijenjeno predsjedniku Republike Hrvatske Zorana Milanovića.

Pismo objavljujem u cijelosti.

OTVORENO PISMO PREDSJEDNIKU REPUBLIKE HRVATSKE

Poštovani predsjedniče nikad javno nisam komentirao institucije Hrvatske države, sabor, vladu i predsjednika republike. Nisam, ne zato što nije bilo razloga, već iz razloga što su one izabrana volja Hrvatskih građana u demokratskoj republici Hrvatskoj. Hrvatski narod sa Hrvatskim braniteljima su je stvorili, samostalnu suverenu i demokratsku državu. Nepoštivani demokratsko izabrane institucije bilo bi suprotno od onoga za što smo se borili.

Vi izabran većinom građana izašlih na predsjedničke izbore demokratski ste izabrani. U svom govoru rekli ste da će te biti predsjednik svih Hrvatskih gađana, ne samo onih koji su za Vas glasali, već svih bez obzira na politička, vjerska i vrijednosna opredijeljena.

Svojim ne primjerenim postupcima i izjavama u povodu DANA HRVATSKE SRŽAVNOSTI 30. SVIBNJA, slagali ste nas, prevarili i ponizili. Svojom izjavom da ne priznajete dan Hrvatske državnosti
određen odlukom Sabora Republike Hrvatske izjavama poput, da je taj dan za Vas, dan pečenih volova, dernek i time stali na stranu medija koji govore da slavljenici tog dana su ograničeni, da je zastava Republike krpa, da Hrvatska nacija postoji samo u glavama, već da je to uvjerenje koji roditelji ugrađuju u glave svoje djece. Što se to kod Vas promijenilo? Vi kao ateist (ne vjerujete u Boga) Hrvatskim građanima čestitate; Božić, Uskrs, Pashu, Bajram, poštivajući njihovu vjeru i opredjeljenje. Za mene uz Božić, Uskrs, dan Hrvatske Državnosti je najsvjetliji praznik koji slavim, time iskazujem svoj vrijednosni stav. Dali Vašim izjavama govorite da manje vjerujete u Republiku Hrvatsku od Boga u kojeg ne vjerujete. Dan Hrvatske Državnosti slavim bez obzira na dan, slavio sam ga i kada je bio po vama određenog datuma , kao što slavim i Uskrs. Nitko ga tada nije nazivao dernekom i danom pečenih volova i tada “nezavisni mediji nisu nazivali Hrvatsku zastavu krpom, slavljenike ograničenim, da ne nabrajam silne uvrede i poniženja.
Od Vas tržim da se javno izvinete nama građanima Republike Hrvatske koji poštuju ustav Republike Hrvatske koji vole svoju Domovinu i koji su se za nju borili. Ispriku uputite samo onda ako shvatite da ste nas Vašim izjavama i nastupom uvrijedili. Čovjek se ne može ispričati i ispovijedati ako nije svjestan svojih postupaka i svog grijeha.

Ako se ispričate a ne vjerujete u ispriku bili bi licemjer, politički manipulator a nadasve neiskren čovjek da ne upotrijebim gubu riječ.

Nadam se da će riječi moga pisma doprijeti do Vas, da će te iskreno spoznati Vašu nadam se pogrešku, ne i namjeru da nas uvrijedite na tako ponižavajući način. Ostavite me u uvjerenju da imamo predsjednika svih građana Republike Hrvatske.

Izvor i Foto : Facebook S. Š.

Odgovori