Orkestar La Scale iz Milana oduševio putnike Zračne luke Sveti Jeronim u Splitu

Nove obavijesti Vijesti

SPLIT, 23. lipnja 2024. – Putnike Zračne luke Sveti Jeronim u nedjelju ujutro je izvedbom Meštrovićeve kadence „Četiri godišnja doba“ počastio orkestar čuvene milanske La Scale.

Petnaest glazbenika predvođenih hrvatskim pijanistom i skladateljem, virtuozom Matejom Meštrovićem izvelo je flash mob uz klavir aerodroma u Kaštelima, navodi se u priopćenju.

Kako su istaknuli nakon izvedbe, ovo je prvi put da je La Scala zasvirala na jednom aerodromu.

„Na ideju sam došao spontano, jučer nakon sjajnog koncerta u Meštrovićevim Crikvinama – Kaštilcu. Naime, splitski aerodrom prvi je aerodrom u Hrvatskoj koji ima klavir, pa sam kolegama glazbenicima iz La Scale predložio da putnicima priredimo iznenađenje i odsviramo kadencu koja spaja Runjićevog ‘Galeba’ i Vivaldijeva ‘Četiri godišnja doba’, kao poruku zajedništva hrvatskih i talijanskih umjetnika“, rekao je Matej Meštrović.

Meštrović je s gudačkim orkestrom La Scale pod ravnanjem maestra Mirana Vaupotića sinoć nastupio u Meštrovićevim Crikvinama – Kaštilcu u sklopu druge večeri Melodija Jadrana – „Melodije Classic“, a svojom izvedbom oduševili su okupljene.

Izvor: Hina

Odgovori