Obnova na stradalim objektima u tuči, privodi se kraju

Nove obavijesti Vijesti

VINKOVCI, 9. srpnja 2024. – Obnova u tuči stradalih Bošnjaka pokraj Županje primiče se kraju i do sada je, po podacima Centra 112 Vukovar, izdano 98 posto potvrda za štetu na stambenim objektima, a električnu energiju dobilo je 1306 od ukupno 1450 kućanstava.

Za štetu na pokretninama, odnosno na osobnim automobilima, traktorima i ostaloj mehanizaciji zaprimljeno je 118, a za štete u poljoprivredi 119 odštetnih zahtjeva.

S ulica je tijekom ponedjeljka odvezeno 1418  prostornih metara građevinskog otpada. Djelatnici Općine izdali su 200 potvrda za podizanje građevinskog materijala.

U funkciji je kompletna mreža Hrvatske elektroprivrede. Tijekom jučerašnjeg dana električna je energija puštena u 20 objekata, što znači da od ukupnih njih 1450, električnu energiju trenutno ima 1306 kućanstava.

Angažirane su i dvije policijske ophodnje za regulaciju prometa, s ciljem jednostavnije organizacije odvoza građevinskog otpada, navode iz Županijskog centra 112 Vukovar dodajući kako je obnoviteljskim radovima angažirano 96 pripadnika Hrvatske vojske s opremom i vozilima.

Na zahtjev Stožera Civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije, sa skladišta Robnih rezervi Ravnateljstva civilne zaštite u srijedu je dostavljeno još pet stambenih kontejnera za potrebe smještaja stradalih mještana Bošnjaka.

Izvor: HINA Autor: Željko Draženović

Odgovori