OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN DUNAVA

Kultura Nove obavijesti

Grad Vukovar u suradnji sa Turističkom zajednicom grada Vukovara a povodom Međunarodnog dana Dunava,  u okviru manifestacije Dunavfesta, organizirao je niz manifestacija i zabavnog sadržaja za svoje građane .

Duž šetnice uz Dunav domaći proizvođači izložili su svoje tradicijske proizvode. Na 13 štandova naša su obiteljska poljoprivredna gospodarstva izlagala svoje proizvode poput meda, likera, proizvoda od aronije i lavande i drugo,  a na samom početku održavanja manifestacije održano je tnatjecanje “lova ribe na plovak” za one najmlađe( kadeti) , a uz samu obalu Dunava, organiziran je turnir u kuhanju fiša . U natjecanju u pravljenju fiša prijavili su se 23 tima, a bilo ih je iz cijele županije Vukovarsko-srijemske a i susjedne Osječko-baranjske .

Početak i kraj manifestacije započeli su iz “kuburaške udruge Maruševec“, pucnjem iz kubura.

Prigodnim riječima gradonačelnik Grada Vukovar Ivan Penava zahvalio se svima prisutnima te dodao ;

Vukovar je grad na Dunavu koji njeguje povezivanje Vukovaraca s Dunavom i to nas uvijek izuzetno veseli. Raduje nas velika posjećenost ove manifestacije te vjerujem kako su brojni Vukovarci, ali i posjetitelji našega grada uživali u ovoj lijepoj dunavskoj, ali i slavonsko srijemskoj priči.

U nastavku manifestacije, prisutne su zabavljali razna Kulturna društva, HKPD “Bosiljak” Čučerje iz Zabrebačke županije, KUD “Salinovec” – Salinovec iz Varaždinske županije, KUD “Matija Gubec” Donji Miholjac, mlađa folklorna skupina HKGD “Dunav” Vukovar uzrasta od 4 do 9 godina a i sudjelovala je i starija dječja skupina istoga društva, te HKGD “Dunav“- Vukovar .

Direktorica Turističke zajednice Grada Vukovara Marina Sekulić istakula je kako Dunavfest Vukovar obiluje brojnim aktivnostima poput raznih prigodnih radionica, sajma tradicijskih proizvoda, panoramske vožnje brodicama po Dunavu, koncertima tamburaških sastava, fišijadom, natjecanjem u lovu ribe udicom na plovak za kadete, smotrom kultruno umjetinčkih društava, a dvodnevni festival završava se koncertom Luke Nižetića.

Luka Nižetić u jednom trenutku je sišao sa pozornice i svoj koncert nastavio među publikom .

Odgovori