Obilježen Malonogometni Turnir u Poreču u Sjećanje na Policijskog Službenika Tomislava Bašića

Nove obavijesti Obilježavanja Vijesti

Poreč, 22. lipnja 2024. – U znak sjećanja na policijskog službenika Tomislava Bašića, koji je 2019. godine tragično preminuo u prometnoj nesreći kod Tara, kolege iz Policijske postaje Poreč-Parenzo organizirali su tradicionalni malonogometni turnir. Ovogodišnji turnir okupio je velik broj sudionika i gledatelja.

Na turniru je sudjelovalo ukupno devet ekipa. Sedam ekipa predstavljalo je različite ustrojstvene jedinice Policijske uprave Istarske, dok je jedna ekipa bila iz Policijske uprave brodsko-posavske, s obzirom da je Tomislav bio porijeklom iz Slavonskog Broda. Također, jedna ekipa nosila je naziv “Prijatelji policije”.

Pobjednik ovogodišnjeg turnira bio je tim Policijske postaje Rovinj-Rovigno, koji je u finalu pobijedio ekipu kriminalističke policije Policijske postaje Poreč-Parenzo. Treće mjesto osvojila je temeljna policija Policijske postaje Poreč-Parenzo.

Načelnik Policijske postaje Poreč-Parenzo, gospodin Davor Švenda, srdačno je pozdravio sudionike u ime načelnika Policijske uprave Istarske. U prigodnom govoru prisjetio se stradalog Tomislava te je svim sudionicima turnira zaželio uspjeh. Tijekom turnira, atmosferu su dodatno uljepšali članovi Policijske klape Sv. Mihovil.

Prije početka turnira, kolege i prijatelji Tomislava Bašića položili su cvijeće i zapalili svijeće na njegovom grobu, odajući tako počast policijskom službeniku koji nas je prerano napustio. Prihod od turnira doniran je obitelji pokojnog kolege.

Ovaj događaj svake godine okuplja zajednicu i podsjeća nas na hrabrost i žrtvu policijskih službenika poput Tomislava Bašića. Njegovo ime ostaje trajno urezano u sjećanju svih nas. 

(MUP/PU istarska) Foto: PU istarska

Odgovori