Novljanska građanka pronašla oružje tijekom čišćenja kuće

Nove obavijesti Vijesti

Jučer, 13. lipnja, građanka s novljanskog područja pronašla je pištolj, revolver, 50 komada streljiva i 58 komada signalnih raketa tijekom čišćenja kuće. Oružje je dragovoljno predala policijskim službenicima.

Policijska uprava sisačko-moslavačka podsjeća građane da je akcija “Manje oružja, manje tragedija” i dalje u tijeku.

Građani koji posjeduju nedozvoljeno oružje ili oružje za koje nemaju dozvolu mogu ga predati policiji bez straha od pokretanja kaznenog ili prekršajnog postupka.

Građani koji nedozvoljeno posjeduju oružje dužni su prijaviti takvo oružje najbližoj policijskoj upravi ili policijskoj postaji radi predaje ili onesposobljavanja. Policija naglašava da građani ne bi trebali donositi ubojita sredstva osobno u prostorije policije kako bi se izbjeglo aktiviranje i neželjeno ozljeđivanje.

Umjesto toga, građani bi trebali obavijestiti policiju o tome osobno ili putem telefona na broj 192. Stručni i osposobljeni policijski službenici doći će na kućnu adresu ili dogovoreno mjesto s vozilom bez policijskih oznaka i preuzeti oružje.

Policijska uprava sisačko-moslavačka apelira na građane: “Spriječite tragediju, budite odgovorni prema sebi i svojim bližnjima!”

Izvor: MUP Foto: Ilustracija

Odgovori