Nesreća na Osijek Street Raceu: Šestero gledatelja ozlijeđeno

Nove obavijesti Sport Vijesti

OSIJEK, 2. lipnja 2024. – U nezgodi koja se dogodila tijekom 31. izdanja popularne utrke Osijek Street Race, šestero gledatelja je ozlijeđeno nakon što se natjecateljski automobil zabio u tribine. Incident se odvio u nedjelju poslijepodne, a osječko-baranjska policija potvrdila je da su sve ozlijeđene osobe izvan životne opasnosti.

Prema izvještaju KBC-a Osijek, svih šestero gledatelja je primilo potrebnu medicinsku pomoć i nakon obrade poslano je na kućno liječenje. Zamjenik ravnatelja KBC-a Osijek, Krunoslav Šego, izjavio je za Hinu da su svi pacijenti stabilno i da će se oporavak nastaviti u njihovim domovima.

Prema dostupnim informacijama, do nesreće na Osijek Street Raceu došlo je kada je jedan od natjecatelja izgubio kontrolu nad svojim automobilom. Incident se dogodio nedugo nakon starta utrke, a vozač je izletio sa staze i udario u gledatelje koji su sjedili u prvom redu montažne tribine postavljene uz stazu.

Iako se još uvijek ne zna točan uzrok gubitka kontrole nad vozilom, neslužbeno se doznaje da bi pregrijavanje automobilskih guma i njihovo pucanje mogli biti faktori koji su pridonijeli nesreći. Policija je objavila da će se točan uzrok utvrditi očevidom koji je u tijeku. Također je potvrđeno da vozač automobila nije bio alkoholiziran

HRT neslužbeno doznaje da je do nesreće došlo uslijed pregrijavanja automobilskih guma i njihovog pucanja.

Jedan je gledatelj za 24sata rekao da je za samo nekoliko metara izbjegao nesreću.

“Prijatelj i ja smo također bili u prvom redu. Za samo nekoliko metara smo izbjegli nesreću. Taj auto se zaokrenuo taman ispred nas jer svi vozači imaju običaj raditi tako neki show prije utrke. On je zagrijavao gume. Ipak je to auto od 1500 konja, Audi S2. Nažalost, mislim da je za ovakvu vrstu događaja osiguranje bilo preslabo. Ispred publike su bile one obične metalne ograde kao na koncertima”, kazao je gledatelj.

Rekao je i da je Hitna pomoć za nekoliko minuta uspjela doći do ozlijeđenih te odmah prevezla u bolnicu.

“Koliko sam uspio vidjeti dvije žene su imale prijelome nogu, a dvoje ljudi je bilo izgrebano i imalo je lakše povrede”, dodao je. 

Organizatori Osijek Street Racea izrazili su žaljenje zbog incidenta i najavili su detaljnu istragu kako bi se utvrdili uzroci nesreće. Sigurnost gledatelja i sudionika utrke ostaje primarni prioritet, te će se poduzeti sve potrebne mjere kako bi se takvi incidenti u budućnosti spriječili.

Unutar normalne procedure, prije samog starta, tijekom grijanja guma, vozač je izgubio kontrolu nad vozilom i udario u zaštitnu ogradu. Ima ozlijeđenih, ali nitko nije u smrtnoj opasnosti, radi se o nekoliko prijeloma. Sve je sanirano, odvezeni su Hitnom u KBC Osijek. Sama utrka je prekinuta za danas, ali manifestacija se nastavlja i onaj tko je došao pogledati aute i dalje to može. Što se tiče same utrke, to je to za danas“, rekao je za RTL Marko Žurović, glasnogovornik Autokluba Slavonija

Odgovori