Otvorenje 10. Zrin festivala: Opera “Nikola Šubić Zrinski” na otvorenom

Najave Nove obavijesti Vijesti
2 minute

Uoči 730. obljetnice prvog spomena grada Zrina, pripremite se za spektakularno otvorenje 10. Zrin festivala! U nedjelju, 2. lipnja u 17 sati, Zrin će oživjeti uz izvedbu opere “Nikola Šubić Zrinski” skladatelja Ivana pl. Zajca. Lokacija je posebna – uz ostatke gotičke crkve Sv. Marije Magdalene.

Hrvatski vokalni ansambl Sv. Blaž na čelu s najistaknutijim opernim pjevačima

Na koncertu otvorenja, Hrvatski vokalni ansambl Sv. Blaž izvest će operu “Nikola Šubić Zrinski”. Ovaj ansambl okuplja najtalentiranije hrvatske operne pjevače, a njihova izvedba bit će nezaboravna.

Praizvedba himne Zrin

Ne propustite praizvedbu himne Zrin! Skladatelj Alen Kljaić napisao je glazbu, a tekst potpisuje Željko Krznarić. Ova himna odražava duh i povijest grada Zrina te će dodatno obogatiti svečanost festivala.

Zrin festival održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske. To je prilika da se istakne važnost kulturne baštine i umjetnosti te da se zajedno proslavi bogata povijest grada.

Ulaz besplatan

Ulaz na sva događanja festivala je slobodan! Ako niste u mogućnosti prisustvovati uživo, ne brinite – sve festivalske koncerte možete poslušati na YouTube kanalima Zrin festivala, Ars Organi Sisciae, Festivala drvenih kapela i Like Lika festivala.

Organizirani prijevoz iz Zagreba i Siska

Želite li doći na Zrin? Organizirani prijevoz autobusom iz Zagreba kreće u 14 sati sa službenog ulaza KD Lisinski. Iz Siska, autobus polazi u 14:50 s autobusne stanice kod bolnice (Strossmayerova ulica). Putnici će imati kratku toalet stanku u Hrvatskoj Kostajnici. Povratak je planiran za 19 sati. Cijena prijevoza iznosi 12 eura po osobi, a rezervaciju mjesta možete obaviti putem Facebook/inboxa profila Zrin festivala.

Savjet za posjetitelje

Ponesite prostirku, dekicu ili jastučić kako biste uživali u koncertu sjedeći na travi. Na Zrinu smo okruženi izvorskom vodom, ali nema trgovine u kojoj se možete opskrbiti, stoga se pripremite unaprijed.

Vidimo se na 10. Zrin festivalu! 

Odgovori