Nakon što je cijeli život o tome maštao, Luka Bagarić na jedan dan postao je policajac

Nove obavijesti Vijesti

Nakon što je cijeli život o tome maštao, Luka Bagarić (25) konačno je na jedan dan postao policajac. PU Istarska tijekom suradnje s Down syndrom centrom Pula saznali su koliko voli policiju pa su mu omogućili da se u tome okuša. Dan je proveo u ophodnji gradskom tržnicom i kontroli prometa s kolegama.

Luka Bagarić 25-godišnji je mladić koji od malena sanja o tome kako će postati policijski službenik. Nosi tamnoplave hlače, kapu, kabanicu s logom policije i policijski blokić u koji piše kazne roditeljima. Štićenik je Down syndrom centra Pula, završio je ugostiteljsku školu i za sebe kaže da je konobar i policajac.

Za Božić je poželio policijsku majicu pa smo se morali potruditi i pronaći mu promotivne policijske materijale. Bio je oduševljen s kabanicom koju smo mu nabavili, kaže Lukina sestra Marijan te je dodala; sada jedva čeka da pada kiša pa da ju može nositi. Kada smo mu rekli gdje će provesti dan, od uzbuđenja nije mogao spavati. Ošišao se i obrijao kako bi bio uredan kao pravi policajac.

Policijska uprava Istarska omogućila je Luki da na jedan dan bude policajac.

Dan je započeo zaduživanjem uniforme i kolegijem kod načelnika policijske uprave.

Nakon što je zadužio policijsku odoru, Lukin radni dan započeo je kolegijem kod načelnika policijske uprave. ”Kolega Luka, s nama su danas ovdje rukovoditelji policijske uprave i s obzirom na vaše dobre karakteristike, kolegij načelnika donio je odluku da ćete posebnim rasporednom rada biti u Policijskoj postaji Pula-Pola koja ima najveću problematiku na području Istarske županije. Policijski posao je težak, opasan, odgovoran i human, a mi smo ovdje kako bismo štitili građane. Želim vam dobrodošlicu i nadam se da će današnji dan biti uspješan u policijskom smislu te da neće biti previše zahtjevnih intervencija”, rekao je načelnik policijske uprave Alen Klabot. Pojasnio je kako su djelatnici policije tijekom zajedničkih aktivnosti s Down syndrom centrom Pula primijetili da Luka voli policiju i kako ne skida s glave policijsku kapu tako da mu je policijska uprava odlučila ispuniti želju da isproba kako je to biti policajac.

Nakon kolegija, sljedeća stanica Lukine pustolovine bila je primopredaja u Policijskoj postaji Pula-Pola, gdje se upoznao sa zadaćama koje policijske ophodnje trebaju odraditi na terenu. Nakon što je zadužio vezu, uputio se s Anom Osmanović i Alexom Šagijem u pješačku ophodnju centrom grada. Policijski službenici provodili su preventivne aktivnosti na gradskoj tržnici te su savjetovali građane o tome kako mogu zaštiti svoju imovinu. Potom se policijska ophodnja uputila u kontrolu prometa te je Luka alkotestirao novinarku koja je pratila njegov radni dan. Test je, naravno, pokazao nula promila.

Luka tijekom svog radnog dana nije dijelio kazne, ali je upozorio građane koji su nepropisno parkirali da na taj način ugrožavaju sigurnost drugih u prometu. Vratio se u ”bazu” nakon odrađene ophodnje sa svojim partnerima, a najviše ga je zanimalo je li bio dobar i kada će moći polagati ispit. Da, Luka, bio si dobar, a nama je bila čast što si jedan dan proveo u redovima istarske policije.

(Nova TV, PU Istarska)

Odgovori