Na glavnom zagrebačkom trgu muškarci molili krunicu

Nove obavijesti Vijesti Vjera

Danas 4. ožujka, na prvu subotu u mjesecu, na glavnom zagrebačkom trgu, a u organizaciji bratstva ”Vitezovi Bezgrešnog Srca Marijina”, održala se muška molitva krunice.

Molitva je započela u 8.30 na Trgu bana J. Jelačića, za sljedeće nakane:

1. za domovinu, mir i obraćenje hrvatskog naroda,
2. za muškarce – da postanu duhovni autoriteti u obitelji koji će hrabro svjedočiti i prenositi katoličku vjeru,
3. za život u predbračnoj čistoći, za čednost u odijevanju i ponašanju te za obnovu katoličkih brakova,
4. za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu,
5. za autentične i beskompromisne crkvene pastire i nova duhovna zvanja,
6. za duše u čistilištu,
7. za osobne nakane.

U molitvi krunice sudjelovalo je oko 500 muškaraca, od onih najmanjih pa do onih starije životne dobi. Uz muškarce mogao se vidjeti i veći broj žena koje su sudjelovale u molitvi.

Dok se molila krunica s druge strane trga stvorila se jedna manja grupa žena koje su mirnim prosvjedom pokazale svoje nezadovoljstvo s nakanama molitvene grupe muškaraca . S performansom “Tiha misa” žene iz udruge “Domino” i “Ženska mreža Hrvatske ” dale su pijetet prema ženama koje su ubijene prošle godine, ” postavile smo 13 ruža za trinaest ubijenih žena prošle godine ” , kaže Arijana Lekić-Fridrih .

Kontra prosvjedu pridružili su se i članovi političke strane SDP, Mirela Ahmetović, Srbina Glasovac i EU parlamentarac Predrag Fred Matić.

Uz Zagreb, krunica se mollila i u sljedećim hrvatskim gradovima:

Karlovacu u staroj gradskoj jezgri (temelji crkve sv. Josipa), Osijeku, na Trgu sv. Ivana Pavla II. (ispred konkatedrale), Slavonskom Brodu na Korzu (kod grba grada) Splitu, na Peristilu, Šibeniku, na Trgu Krešimirova doma, Trogiru, na Trgu sv. Ivana Pavla II., Vinkovcima na središnjem gradskom trgu (kod kipa Presvetoga Trojstva) i Virovitici kod križa u Vojarni (skretanje za halu Viroexpo).

Nitko od organizatora i sudionika nije htio komentirati molitvu na Trgu, osim riječi kako su došli moliti krunicu a ne medijski se isticati.

Poslije završetka molitve, svećenik je pružio svima blagoslov, a sudionici su se dostojanstveno razišli.

Odgovori