Na Dan prvog Hrvatskog piva “muzika” zabavlja osjećane

Najave Nove obavijesti Riječ branitelja Vijesti

Dani prvog hrvatskog piva održat će se od 23. do 27. kolovoza na istoj lokaciji kao ranijih godina, dakle, Lijeva obala Drave.

Ove godine za “muziku” zaduženi su Miroslav Ilić i Duško Kuliš, za razliku od prošle godine kada je sudionike Dana prvog Hrvatskog piva zabavljao Bajaga i Haris Džinović.

Pitam se, kuda se izgubio onaj Hrvatski duh proslave… Zar nije logično da se za Dan prvog Hrvatskog piva pjevaju hrvatske pjesme s Hrvatske estrade, a za Dane Srpskog piva ili nekog drugog srpskog događaja, neka njihova – srpska estrada. Ovako svake godine za Dane prvog Hrvatskog piva pjevaju oni koji ni ne pričaju Hrvatski, ne piju hrvatsko pivo, ne žive u Hrvatskoj, no vrlo lijepo znaju naplatiti gostovanje, odnosno živjeti od hrvatskog novca. Uzimajući u obzir broj ljudi koji takvim događajima u gradu Osijeku prisustvuje, pitam se jesu li građani toga svjesni, sjećaju li se granatiranja njihovoga voljenoga grada Osijeka i ima li onih koji su spremni bojkotirati ovakve događaje? Zar je nama svejedno tko pjeva –  srpski ili hrvatski pjevač, zar nam je svejedno kuda ide naš novac i pri tome mislim baš na izvođače koji žive i rade u Srbiji i nerijetko su pjevali u četničkim taborima, davali podršku okupatorima tijekom Domovinskog rata. Kako odgajamo svoju djecu? Zar to nije apsurdno? Prvo imamo osvajače – srpsku JNA s četnicima koja želi osvojiti ovaj grad, naš predivni Osijek. Branimo se svim silama nakon pada Vukovara. Tamo negdje neki srpski pjevači pjevaju tim istim srpskim vojnicima i četnicima osvajačima, daju im podršku. Sada, 30-tak godina kasnije u istom gradu oni dolaze pjevati nama u Osijek na Dane prvog hrvatskog piva. I mi smo svi sretni, veseli, plješćemo!!!

 Ej, Osječe moj, što ti je kratko pamćenje, kako ništa iz proživljene teške povijesti nisi naučio!!!

Kažu organizatori;

Pozivamo vas na najbolju zabavu u gradu- Dane prvog hrvatskog piva! 😀

Dobro poznati pivski šator ponovno otvara svoja vrata, a očekuje te bogat glazbeni program, raznolika gastronomska ponuda, nevjerojatna ekipa i vrhunsko pivo. 🍻

Ipak, na kraju, Osijek će ostati “Nepokoren grad ” .

Odgovori