Ministar obrane i premijer u posjeti Đuri Đaković

Nove obavijesti Vijesti

U srijedu 14. lipnja ministar obrane Mario Banožić s premijerom Vlade Andrejom Plenkovićem sastao se s Upravom tvrtke Đuro Đaković Grupa d.d. u Slavonskom Brodu, te sa vlasnikom tvrtke CE Industries Jaroslavom Strnadom i predsjednikom Uprave Đuro Đaković Grupe Markom Ćosićem kao i drugim članovima Uprave.

Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjoj dugogodišnjoj suradnji Ministarstva obrane i tvrtke Đuro Đaković te o budućem unaprjeđenju te suradnje obzirom da Đuro Đaković raspolaže sa potrebnim proizvodnim i kadrovskim kapacitetima za kvalitetno održavanje borbenih i neborbenih vozila, stoji u priopćenju MORH-a.

Istaknuto je kako je kroz ovakve oblike suradnje vidljiva kontinuirana podrška Vlade Republike Hrvatske na čelu s Andrejem Plenkovićem i Ministarstva obrane tvrtkama hrvatske obrambene industrije koja izravno doprinosi jačanju sposobnosti Hrvatske vojske kao i cjelokupnog gospodarstva Hrvatske.

Ministar obrane Mario Banožić u tom je kontekstu rekao da je poznato kako ova tvrtka ima potrebne kapacitete i sposobnosti za proizvodnju i najvišu razinu održavanja tenkova M-84 i BOV Patria te njihovih povezanih oružanih sustava, sustava za obuku i pričuvnih dijelova, a da će proširenje buduće suradnje ovisiti o iskazanim potrebama od strane Oružanih snaga.

“Đuro Đaković je ugovorni dobavljač MORH-a u segmentu održavanja tenkova M-84 i BOV Patria. Obzirom na potrebe koje su iskazale Oružane snage, u narednom razdoblju nabavit će se i dodatnih 30 vozila BOV Patria” rekao je ministar također istaknuvši vezano za nabavu Bradley vozila kako je na temelju sklopljenih ugovora s Vladom SAD-a od tvrtke Đuro Đaković zatražena uloga poddobavljača.

“Na ovaj način, Bradley vozila će nakon dolaska i uvođenja u operativnu uporabu u Hrvatskoj vojsci imati odgovarajuću industrijsku potporu upravo u Hrvatskoj”, istaknuo je ministar Banožić.

Također, predsjednik Vlade Andrej Plenković predsjedao je sastankom Vlade sa županima te predstavnicima Udruge gradova i Hrvatske zajednice općina u Slavonskom Brodu, a sastanku je nazočio i ministar obrane Mario Banožić.

Istaknuo je da je ovo četrnaesti sastanak od prosinca 2016. godine te da je to dokaz kako Vlada i županije posvećuju veliku pozornost višerazinskom upravljanju Hrvatskom te da se tim susretima razvilo partnerstvo, međusobno razumijevanje i saznanja o prioritetima za svaki dio Hrvatske.

Izvor/foto: MORH

Odgovori