MHB: objavljen javni poziv za sufinanciranje pripremnih tečajeva

Najave Nove obavijesti Vijesti

Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je javni poziv za sufinanciranje troškova jednog pripremnog tečaja za polaganje ispita državne mature ili jednog pripremnog tečaja za polaganje razredbenog ispita za upis na studijske programe u akademskoj godini 2024./2025.

Poziv je otvoren za djecu smrtno stradalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, djecu nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, djecu HRVI iz Domovinskog rata, djecu dragovoljaca iz Domovinskog rata, djecu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata koji su u obrani suvereniteta Republike Hrvatske sudjelovali najmanje 100 dana u borbenom sektoru, HRVI iz Domovinskog rata i hrvatske branitelje iz Domovinskog rata.

Sufinanciranje se odnosi na povrat sredstava do iznosa od najviše 265,00 EUR, a koje je polaznik/ca pripremnog tečaja uplatio/la pravnom subjektu ovlaštenom za obavljanje djelatnosti – organizatoru pripremnog tečaja.

Zahtjevi se podnose Ministarstvu hrvatskih branitelja, Trg Nevenke Topalušić 1, Zagreb ili u elektronskom obliku na e-mail adresu: ministarstvo@branitelji.hr.

Javni poziv objavljen je 10. lipnja 2024. godine te ostaje otvoren do 8. kolovoza 2024. godine. Sve dodatne informacije, kao i obrazac zahtjeva za sufinanciranje troškova pripremnog tečaja za polaganje ispita državne mature ili razredbenog ispita za upis na studijske programe mogu se dobiti u Ministarstvu hrvatskih branitelja, na mrežnoj stranici ministarstva branitelji.gov.hr.

Odgovori