Mario Kardum i Martina Poljak rođ. Kardum

Domovinski rat Nove obavijesti Obilježavanja Obljetnice Vijesti

Mario Kardum i Martina Poljak rođ. Kardum, brat i sestra, rođeni u Splitu od oca Ivice i majke Vinke. Prvo se rodila Martina, 20. srpnja 1969. godine, zatim, nakon dvije godine rodio se i Mario 18. prosinca 1972.

Mario je bio automehaničar, a Martina ekonomski tehničar. Bila je udana i u braku je rodila dvoje djece, Martina i Ivana.

U obranu su se priključili dragovoljno, odmah pri izbijanju prvih nereda i barikada. Bili su pripadnici 114 brigade Hrvatske vojske.

Dana 03. siječnja 1992. godine u borbi s zločinačkim Kninskim korpusom srbočetničke JNA kojim je zapovijedao ratni zločinac Ratko Mladić. Mario gine kod sela Kljaci na Drniškoj bojišnici.

Martina, kao pripadnica 114. brigade Hrvatske vojske junački je poginula u borbi sa srbočetničkim agresorom dana 26. kolovoza 1993. godine u mjestu Trsteno kod Dubrovnika.

Mario Kardum posmrtno je odlikovan Spomenicom domovinskog rata, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana te mu je dodijeljen čin satnika.

Martina Poljak rođ. Kardum posmrtno je odlikovana Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana. Dodijeljen joj je čin časničke namjesnice.

Brat i sestra, u dvadesetim godina života, s iskrenom ljubavi prema Domovini, dali su ono najvrjednije, svoje mlade živote.

Mario i Martina, hvala Vam !

Odgovori