Izašao je javni poziv MHB za sufinanciranje troškova obrazovanja nezaposlenih branitelja i

Najave Nove obavijesti Vijesti

Ministarstvo branitelja otvorilo je javni poziv za sufinanciranje troškova obrazovanja nezaposlenih branitelja i članova njihovih obitelji. Dodjeljuju se potpore u iznosu do najviše 1.592 eura i to za stjecanje prvog zanimanja, prekvalifikaciju, osposobljavanje, usavršavanje te stjecanje dodatnih znanja i vještina.

Na njega se mogu javiti nezaposleni hrvatski branitelji, nezaposlena djeca smrtno stradalih ili nestalih branitelja, nezaposlena djeca dragovoljaca i nezaposlena djeca ratnih vojnih invalida s trajno utvrđenim statusom. Ključni uvjet je da nisu koristili niti jedan od oblika mjere stručnog osposobljavanja, odnosno poticanja obrazovanja u provedbi svih dosadašnjih programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.

Ministarstvo će snositi troškove obrazovanja u maksimalnom iznosu od 1.592 eura (12.000 kuna) koja se isplaćuju direktno ustanovi koja provodi program obrazovanja, a iznimno se mogu i isplatiti osobi koja je sama podmirila troškove, ako zadovolje sve uvjete iz javnog poziva.

Zahtjevi se zaprimaju do 14. veljače 2023. godine, a bit će riješeni do kraja 2023. godine. Prijave se dostavljaju u Ministarstvo hrvatskih
branitelja, Trg Nevenke Topalušić 1, Zagreb, isključivo putem pošte ili osobno, u zatvorenoj omotnici s naznakom ‘Javni poziv za sufinanciranje troškova obrazovanja’.

izvor ; MHB

Odgovori