Isus je Uskrsnuo

Nove obavijesti Riječ branitelja Vijesti Vjera

Unatoč teškim i neizvjesnim vremenima u kojima trenutno živimo, moramo se prisjetiti onih riječi koje su nas učili naši roditelji i djedovi, svećenici i časne sestre….

“Kad prođe subota, Marija Magdalena, Marija Jakovljeva i Saloma kupiše miomirisa da odu pomazati Isusa. I prvoga dana u tjednu, veoma rano, o izlasku sunčevu, dođu na grob. I razgovarahu među sobom: “Tko će nam otkotrljati kamen s vrata grobnih?” Pogledaju, a ono kamen otkotrljan. Bijaše doista veoma velik. I ušavši u grob, ugledaju mladića zaogrnuta bijelom haljinom gdje sjedi zdesna. I preplaše se. A on će im: “Ne plašite se! Isusa tražite, Nazarećanina, Raspetoga? Uskrsnu! Nije ovdje! Evo mjesta kamo ga položiše. Nego idite, recite njegovim učenicima i Petru: Ide pred vama u Galileju! Ondje ćete ga vidjeti, kamo vam reče!” One iziđu i stanu bježati od groba: spopade ih strah i trepet. I nikomu ništa ne rekoše jer se bojahu”. (Marko 16,1-8.)

Uskrs je blagdan u kojem je sin Božiji, prvo bio izdan, mučen pa na kraju okrunjen s trnovitom krunom, te razapet na križu. Tri dana je bio mrtav, sišao u pakao, a treći dan uskrsnuo od mrtvih, radi nas živih, i radi našega spasenja.

Koliko nas te riječi dotiču ?

Ja sam odgojen u takvom duhu da ih jako duboko osjećam i sve proživljeno razmatram.
A vi? Svaki na svoj način, vjerujem.. A oni koji ne osjećaju.. pokušajte se posvetiti, prepustiti vjeri kao jedinom ispravnom pogledu na budućnost.
Ne dozvolite da vas tama preuzme, da vas uče nekim novim, jednostavnijim načinima vjerovanja, trikovima , jer to je krivo.. Isus, kao Božiji sin, došao je na zemlju, te živio kao čovijek, osjetio je sve ono što mi prolazimo, možda i gore, bio je izdan od svoga učenika Jude koji je više puta pomislio kako bi bilo bolje da nije slijedio Isusa. Sve to dovelo ga je do toga da je zaboravio čuda, izlječenja, sretne trenutke provedene s Učiteljem, prijateljstvo s ostalim apostolima. Postao je izgubljen, smeten, sposoban svjesno počiniti ludost kakvu je počinio. A oprost je ono što je od Boga, i nama Bog prašta, usudio bih se reći, svakodnevno naše grijehe.
Stoga, opraštamo onima koji nas iz svjetla vuku prema tami, ali ne dozvolimo da nas tama obuzme.

Situacija koja je trenutna oko nas je trenutna, i uvijek postoji način da se ona popravi i uz volju Božju i našu vjeru, popravit će se, sutra ili sljedeće godine.

I vi iskreni domoljubi, koji ste stali u obranu Domovine u vremenima kada bi svaki vojni strateg i analitičar rekao da je to ludost. Mi smo obranili i oslobodili svoju voljenu Domovinu, časno i bez prigovora. Kada je rat završio, borbe su se nastavile, pa ih i danas vodimo.. Samo, danas su to borbe prikrivene, to su borbe s onima kojima vjerujemo, a vjerovanje ne znači da ne znamo misliti ili da smo slijepi.
Danas se mnogi predstavljaju da vole Hrvatsku i Hrvatski narod.. Ali kako razlikovati one koji se lažno prikazuju?

Samo vjerom, molitvom i razumom..

Danas je Isus, sin Božiji Uskrsnuo od mrtvih te uzašao na nebesa gdje sjedi desno od Boga Oca svemogućega.
Stoga, slavimo ovaj dan, jer ovaj dan je ono što nas čeka poslije ovog teškog zemaljskog života. Isus nam je pripravio put k vječnom životu.
Dragi moji, vama i vašim obiteljima iskreno od srca, uz blagoslov, želim sretan i blagoslovljen Uskrs!
Provedite ga u miru, veselju i ljubavi!

Ne gubite vjeru i ostanite domovini vjerni!

Odgovori