HSP Osječko-baranjske županije svečano obilježio 32. obljetnicu početaka bitke za Vukovar

Domovinski rat Nove obavijesti Obilježavanja Obljetnice Vijesti

87 SVIJEĆE ZA 87 DANA OBRANE I BORBE ZA GRADA.

Tradicionalno svake godine na današnji dan članovi HSP-a Osječko-baranjske županije okupljaju se na početku Vukovarske ulice u Osijeku, kako bi obilježili početak bitke za Vukovar paljenjem 87 svijeća za 87 dana obrane i borbe za grad.

Na današnji dan 25. kolovoza 1991. godine, u 10 sati, pala je prva granata na Vukovar i taj dan se smatra početkom bitke za Vukovar.

Dan kada su sve maske pale i kada su horde iz Srbije, zajedno sa domaćim izdajnicima krenule u opći napad i genocid nad Vukovarcima i urbicid nad Vukovarom.

Nevjerojatna volja i želja tih ljudi da pod svaku cijenu obrane svoj grad od velikosrpske agresije i četničkih pokolja, održala je sam grad tih 87 dana.

Kad spominjemo obranu Vukovara moramo uz sve pripadnike Hrvatskih snaga istaknuti i pripadnike HOS-a, koji su u velikom broju sudjelovali u obrani Vukovara, a najviše su se iskazali u obrani Sajmišta i Bogdanovaca, bez ikakve mrlje u svojem djelovanju, a danas su najviše osporavani od onih kojima Hrvatska ništa ne znači.

Predsjedništvo HSP-a Osječko-baranjske županije poziva Vladu Republike Hrvatske da konačno vrati dug prema Vukovaru i Vukovarcima, svim braniteljima i domovini Hrvatskoj.

Da pokrene postupak naplate ratne štete od Srbije, pronađe sve nestale, Kazni sve zlikovce, neovisno gdje se nalaze i borave i da vrati sve opljačkano kulturno blago, poručuju iz HSP-a.

VRIJEME JE BILO DAVNO

BOG I HRVATI!
HRVATSKA HRVATOM!

Izvor: HSP Osječko-baranjska županija

Odgovori