Hrvatski i britanski vojnici odigrali revijalnu utakmicu u Županji

Nove obavijesti Sport Vijesti

Revijalna utakmica pripadnika Hrvatske vojske i Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske aktivnost je u sklopu bilateralne vojne vježbe “Sava Star 22”

Pripadnici Hrvatske vojske s pripadnicima oružanih snaga Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u subotu 17. rujna 2022. na Spomen stadionu prve nogometne lopte u Županji, odigrali su revijalnu utakmicu.

Naime, riječ je o aktivnosti u sklopu bilateralne vojne vježbe “Sava Star 22” koja se provodi deveti put u Hrvatskoj na vojnom poligonu “Gašinci” od 12. do 22. rujna.

Revijalnu utakmicu otvorio je ministar obrane Mario Banožić kazavši kako je ova međunarodna vojna vježba dokaz sjajne bilateralne i obrambene suradnje dviju država istaknuvši kako oružane snage Hrvatske i Ujedinjene Kraljevine surađuju u međunarodnim aktivnostima i operacijama.

Vjerujem kako će ovo biti jedna zanimljiva prijateljska utakmica no apsolutno vjerujem u pobjedu Hrvatske”, rekao je ministar obrane uoči utakmice koja je završila pobjedom pripadnika Hrvatske vojske s rezultatom 6:2.

Pripadnik oružanih snaga Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske pukovnik Trevor Steed rekao je kako su proveli zanimljivo vrijeme na području Županje te se upoznali s bogatom poviješću i tradicijom.

Nije bitan rezultat, bitno je da se dobro zabavimo, međusobno upoznamo i razmijenjujemo iskustva“, rekao je pukovnik Steed. Igračicom utakmice proglašena je pripadnica britanske vojske vojnikinja Laura Loftus.

Uz revijalnu utakmicu, organiziran je i posjet Memorijalnom centru Domovinskog rata i Memorijalno groblje u Vukovaru, Slavonsku autohtonu kuću u Bošnjacima te Zavičajni muzej “Stjepan Gruber” u Županji odnosno spomen stadion NK “Graničar”, na kojemu je prvi puta odigran nogomet i tenis u Hrvatskoj, a gdje su upravo Englezi 1880. donijeli prvu nogometnu i tenisku loptu.

Izvor i foto: MORH /J.Kapi

Odgovori