Hrvatski branitelji hodaju od Vukovara do Dubrovnika treću godinu zaredom

Domovinski rat Nove obavijesti Vijesti

U sklopu projekta “Jedno srce, jedna duša – od Vukovara do Dubrovnika”, skupina hrvatskih branitelja treću godinu zaredom provodi hodnju od istoka do juga Hrvatske. Danas su posjetili Ministarstvo hrvatskih branitelja, gdje ih je primio potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved sa suradnicima.

Ministar Medved čestitao im je na još jednom pothvatu kojim pridonose promicanju vrijednosti iz Domovinskog rata, domoljublja i zajedništva, koje ih vode i na ovoj zahtjevnoj hodnji. Također, zaželio im je da budu uspješni kao i do sada.

Projekt zajedno provode Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Krapinsko-zagorske županije, Udruga veterana 104. brigade ZNG Varaždin i Udruga veterana 7. gardijske brigade Puma. Njihovi predstavnici Mario Dragalić, Nenad Kamenar i Tomislav Basa zahvalili su ministru Medvedu na pruženoj potpori u realizaciji projekta.

Uz Ministarstvo hrvatskih branitelja, potporu u realizaciji projekta pružaju im i Ministarstvo obrane, Ministarstvo unutarnjih poslova, Grad Varaždin, te hrvatski branitelji iz drugih udruga poput Udruge 156. brigade HV-a.

Treću po redu hodnju od istoka do juga Hrvatske započeli su na Dan državnosti, 30. svibnja, od Vukovarskog vodotornja. Završetak se očekuje nakon 33 dana hodnje, 1. srpnja na brdu Srđ kod Dubrovnika.

Tijekom trase duge više od 1.100 kilometara, sudionici hodnje i njihova pratnja odaju počast poginulim hrvatskim braniteljima i žrtvama iz Domovinskog rata kod brojnih spomen-obilježja na putu kojom prolaze pod motom “Da se ne zaboravi”.

Izvor i foto: MHB

Odgovori