Dunavskim sajmom započeo Dunav fest u Vukovaru

Nove obavijesti Vijesti

VUKOVAR, 27. lipnja 2024. (Hina) – Dunavskim sajmom te predstavljanjem gastronomskih specijaliteta nacionalnih manjina koje žive u Vukovaru, u tome je gradu u petak navečer započeo trodnevni Dunav Fest, manifestacija posvećena turističkoj promociji rijeke Dunav.

Više od 20 godina organiziramo fišijadu na obalama rijeke Dunav, a s godinama je ona prerasla u trodnevno manifestaciju na što smo svi ponosni. Dunav nam je resurs uz koji gradimo infrastrukturnu priču, ali i turizam. Ova manifestacija dodatno osnažuje brend Dunava po kojemu smo prepoznatljivi i to je jako važno”, rekla je direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić

Petak će biti u znaku programa za najmlađe dok će subotu obilježiti dvosatni program folklornih skupina koji će okupiti preko 200 sudionika iz raznih županija, ali i hrvatske dijaspore, najavila je.

Nakon mimohoda od Hrvatskog doma do Trga Republike Hrvatske gdje će se zaplesati veliko Šokačko kolo, folklorni program bit će nastavljen na pozornici kod Veslačkog kluba.

Pozivamo sve naše sugrađane, ali i posjetitelje iz ostalih dijelova Slavonije i Hrvatske da posjete naš Dunav Fest i uživaju u svemu onome što smo pripremili, ali i u Dunavu, koji tek svojim manjim dijelom protječe kroz Hrvatsku, ali donosi obilje bogatstva cijelog Podunavlja i ljudi koji žive uz tu europsku riječnu žilu kucavicu koja protječe kroz čak devet europskih država”, rekla je direktorica TZ Vukovara.

(Hina)

Foto: Turistička zajednica Grada Vukovara

Odgovori