Dok su muškarci molili krunicu aktivisti su ih uz bubnjeve i zvižduke ometali

Nove obavijesti Vijesti Vjera

Javnu molitvu krunice u Zagrebu svake prve subote organizira bratstvo „Vitezovi Bezgrešnog Srca Marijina” u sklopu projekta „Muževni budite” i udruge „Hrvatska za Život”. Tako se i danas po običaju na Trgu bana Josipa Jelačića. U 8.30 sati započela molitva krunice.

Moli se na sljedeće nakane:

1. za domovinu, mir i obraćenje hrvatskog naroda,
2. za muškarce – da postanu duhovni autoriteti u obitelji koji će hrabro svjedočiti i prenositi katoličku vjeru,
3. za život u predbračnoj čistoći, za čednost u odijevanju i ponašanju te za obnovu katoličkih brakova,
4. za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu,
5. za svete, autentične i beskompromisne crkvene pastire i nova duhovna zvanja,
6. za duše u čistilištu,
7. za osobne nakane.

Dok su molitelji molili krunicu, aktivisti su glasno bubnjali i pokušali ometati molitelje. Uz aktiviste se moglo vidjeti osobe poput; Branka Kolarića, Joška Klisovića i Predrag Fred Matić, koji je kazao kako bi ljudima bilo bolje da odu doma i naprave ručak pa da tako iskažu kako su Katolici. .

Potporu moliteljima došao je dati sisački biskup Vlado Košić.

Aktivisti pokušavaju molitelje prikazati kao ženomrsce, što je u stvari apsurdno, pošto molitelji mole kod tih nakana za zagovor Blažene Djevice Marije, savršene žene i majke, Kraljice neba i zemlje. Nema nikakvog smisla reći da smo protiv žena, a molimo se Ženi svih žena da budemo bolji u svakom pogledu. Ono što mi ovdje vidimo jest iskrivljeno mišljenje lijevoliberalnih medija i pojedinaca da su svi katolički muškarci ženomrsci i nasilnici, a što je potpuno zlonamjerno tumačenje naše molitve i njezinih nakana,

Što znači da muškarci postanu duhovni autoriteti u obitelji ? Mi smo u nakanama naveli da želimo biti DUHOVNI autoriteti u obitelji, a to znači da želimo voditi obitelj u katoličkoj vjeri, potičući njezine članove na svakodnevnu obiteljsku molitvu, redovitu ispovijed, nedjeljnu sv. misu i zauzetiji vjernički život i to prvenstveno vlastitim primjerom. Mediji namjerno vade iz konteksta duhovnu dimenziju nakane, koju uostalom ne razumiju, kako bi nas, molitelje, prikazali kao obiteljske tirane i despote.

Kako je izgledalo kada je Klapa Samoana pjevao ” Zdravo, Djevo”, pogledajte na videu ispod ovoga teksta:

Odgovori