Branitelji na satu povijesti u OŠ Antunovac – Domovinski rat na prostoru Antunovca, Ivanovca i Osijeka

Domovinski rat Kultura Nove obavijesti Riječ branitelja Vijesti

Danas su branitelji iz Udruge hrvatskih branitelja Antunovac – Ivanovac posjetili Osnovnu školu u Antunovcu, te na satu povijesti upoznali učenike osmih razreda o ratnim događanjima iz vremena Domovinskog vrata na prostoru Antunovca, Ivanovca i Osijeka, odnosno južne obrane Osijeka.

Gosti predavači bili su umirovljeni hrvatski branitelji, Stjepan Šerić, Slaven Doležal, Mladen Vučemilović i Dražen Jurmanović.

Na samom početku prvog sata povijesti, nastavnica povijesti Natalija Bulić-Kuić, putem projektora prikazala je učenicima fotografije spomen-obilježja na prostoru Osijeka, Antunovca i Ivanovca te razgovorom o kulturi sjećanja pokrenula pitanja o Domovinskom ratu.

Prenoseći učenicima svoja iskustva iz Domovinskog rata  branitelji su poučno pričali učenicima svoja ratna iskustva u obrani sela Antunovca, Ivanovca i Osijeka. Učenici su zainteresirano slušali svakog branitelja-predavača te postavljali mnogobrojna pitanja na koja su branitelji odgovarali. Na kraju predavanja, nastavnica Natalija Bulić-Kuić podijelila je učenicima evaluacijske listiće praćenja današnjeg predavanja.

Samu ideju o o posjeti branitelja osnovnim školama potakla je nastavnica povijesti OŠ Antunovac i Ernestinovo, Natalija Bulić-Kuiću, koja je prije četiri godine s izvannastavne školske skupine Mladi povjesničari radovima na panoima napravili izložbu učeničkih radova Domovinski rat -Sjećanje, te 21 travnja ove godine, posjetili školu  Miroslava Krleža, u Čepinu, gdje su predstavili izložbu Zavičajna povijest -Domovinski rat našega kraja, prvenstveno Antunovca i Ivanovca, gdje su također branitelji iz Udruge hrvatskih branitelja Antunovac – Ivanovac održali predavanje učenicima osmih razreda s temom Domovinski rat .

Današnje predavanja trajalo je 4 sata ( dva sata 8A i dva sata 8B), a zavornicom predavanja učenicu su zahvalili braniteljima pljeskom i zajedničkom fotografijom .

Odgovori