Županijski centar 112 Zagreb zaprimio 200-tinjak poziva nakon nevremena

Nove obavijesti Vijesti

ZAGREB, 1. srpnja 2024. – Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je 200-tinjak poziva građana koji su tražili intervenciju žurnih službi na području Zagrebačke županije, izvijestilo je Ravnateljstvo Civilne zaštite u ponedjeljak nakon nevremena koje je ‘prohujalo’ Zagrebom i Zagrebačkom županijom.

Najviše poziva bilo je s područja Dugog Sela, Jablanovca i Marije Gorice, a odnosili su se na srušena stabla na prometnice, poplavljene podrume i garaže, oštećenja krovova obiteljskih kuća te oštećenje krova osnovne škole u Mariji Gorici, naveli su iz Ravnateljstva u sažetku novih informacija o nevremenu.

Zbog pada drveta na elektroenergetski vod, bez opskrbe električnom energijom ostali su stanovnici na području Općine Kloštar Ivanić i naselja Šćapovec, Vinari, Predavec, Krišci, Čemernica Lonjska, dodali su. 

S područja Grada Zagreba zaprimljeno je 15-ak poziva zbog pada stabala na prometnice. 

“Nije bilo dojava o ozlijeđenim osobama”, kazali su u Ravnateljstvu Civilne zaštite. 

Na terenu su i dalje zagrebački vatrogasci koji su od 15 do 19 sati odradili 30-ak intervencija, uglavnom uklanjanja stabala i dijelova objekata.

Zajedno s ostalim službama i dalje smo na terenu”, objavili su na društvenim mrežama iz vatrogasne postrojbe Grada Zagreba. 

Crveni alarm Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za zagrebačku i osječku regiju, kao i narančasto upozorenje za riječko i dubrovačko područje, i dalje su na snazi do kraja dana. 

(Hina)

Odgovori